Esteu aquí

El Consell dels Infants del Prat es renova

És un òrgan de participació que permet que els nois i noies puguin col·laborar activament en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat

dilluns, 18 novembre, 2019 - 10:00

Divendres passat es va formalitzar, al saló de plens de la Casa de la Vila, la renovació de la meitat de membres del Consell dels Infants, del qual formen part una trentena de nens i nenes. L’acte de renovació del Consell va comptar amb l’assistència de l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i de la tinenta d’alcalde d’Educació, Pilar Eslava.

Col·lectiu LGTBI

Durant aquest curs escolar, el Consell posarà el focus en la tasca de promoure els drets de les persones i col·lectius LGTBI, en el context del Pla LGTBI que s’està promovent a la ciutat. Entorn a aquest treball, el Consell es proposa les següents línies a seguir:

•    Millorar la connexió entre els processos de participació dels Consell i els infants dels centres educatius.
•    Connectar el Pla de treball amb els plans transversals de ciutat.
•    Definir metodologies de treball que modelin processos de participació dels i les conselleres com a representants dels infants.

Òrgan de participació

El Consell dels Infants és l’òrgan de participació que permet que els nois i noies puguin col·laborar activament en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat, aportant el el seu punt de vista sobre com volen que sigui el municipi, expressar què els agrada i què no i oferir idees per millorar-lo. 

El Consell està format per un mínim de 25 i un màxim de 30 noies i nois de 11 a 13 anys de la ciutat (de 6è de primària i 1er d’ESO) i cada dos anys renova la meitat dels seus membres. Fins ara, en formaven part 28 nois i noies, dels quals 15 han deixat el Consell, per haver esgotat ja els dos anys en aquest òrgan de participació. Per la seva banda, han entrat 14 nous membres, de manera que ara el Consell dels Infants ha passat a tenir 27 integrants.
 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 21 juny, 2021 - 13:30

El Consell dels Infants pregunta a l'alcalde i fa el sorteig per la seva renovació

Les conselleres i consellers han transmès les propostes, demandes i dubtes...

divendres, 18 juny, 2021 - 10:00

Cloenda del projecte Converses Literàries

S’acomiada el curs donant veu a la comunitat implicada

dijous, 17 juny, 2021 - 14:00

El certificat digital per a les comunitats veïnals és ja obligatori per fer qualsevol tràmit amb l’administració

Si necessiteu ajuda per obtenir-lo us podeu posar en contacte amb el Servei...