Esteu aquí

El Consell dels Infants acaba el curs i posposa el sorteig per a la renovació

Aquesta temporada, afectada per la COVID-19, ha treballat sobre la diversitat sexual i de gènere

divendres, 12 juny, 2020 - 09:00

El Consell dels Infants acomiada un curs marcat pel treball entorn a la diversitat sexual i de gènere i com fer front a la discriminació que sofreix el col·lectiu LGBTI. Però també per la pandèmia de la COVID-19 i el confinament que ha causat. 

A la Mostra d'Entitats

Durant la Mostra d’Entitats, l’estand del Consell va aprofitar per plantejar preguntes i activitats en referència a la diversitat sexual i de dènere, i més endavant també s’ha format amb la col·laboració del Programa de feminisme i LGTBI+ de l’Ajuntament del Prat. Al llarg del proper curs, el Consell dels Infants reprendrà aquest treball just on es va aturar degut a la COVID-19.

Efectes de la COVID-19

Amb l’arribada de la pandèmia i els seus efectes, el Consell ha hagut d’aparcar les sessions i el treball que estava fent per adaptar-se a la nova situació. Degut al context de confinament, ha estat més important que mai establir eines de comunicació entre les institucions encarregades de prendre les mesures enfocades a controlar la pandèmia i els problemes derivats, i els òrgans de participació i representació de la ciutadania.

L’òrgan de participació de la infància del Prat, un sector de la població que clarament està vivint els efectes del confinament, és el Consell dels Infants, en el marc del projecte “El Prat, ciutat dels Infants”, que es desenvolupa desde la Regidoria d’Educació. 

Trobada amb l'alcalde

És per això que Consell dels Infants es va trobar amb l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, per tal de posar sobre la taula els dubtes i incerteses que van recollir de les companyes i companys dels seus centres educatius i d’infants que van enviar preguntes al Consell a títol individual. Podeu veure el resultat aquí.

El sorteig per a la renovació es posposa

Una altra de les afectacions que ha patit el Consell dels Infants a causa de la pandèmia és que aquest curs no s'ha pogut celebrar el sorteig amb el qual es renova la meitat de membres. 

Aquest sorteig s'ha posposat al primer trimestre del curs vinent, i hi podrà participar l'alumnat interessat que estigui cursant 6è i visqui al Prat. A partir de setembre, un cop iniciem curs i depenent de les circumstàncies en les quals això succeeixi, s'informarà als centres educatius de primària i a la ciutadania de com es podrà participar al sorteig.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 23 abril, 2024 - 13:15

Acte de lliurament de premis del concurs literari de Sant Jordi 2024 del CFA Terra Baixa

El centre entrega també els guardons del concurs GIMPJordi d’elaboració de...

divendres, 19 abril, 2024 - 13:00

L’alumnat de 4t d’ESO fa un tastet dels cicles formatius de grau mitjà

Alumnat de nou instituts de secundària visita els instituts d’FP de la ciutat...

divendres, 19 abril, 2024 - 08:45

Novetats en l’oferta de Formació Professional per al curs vinent

El Prat compta amb més de 2.000 places de formació professional, dada que la converteix en una de les ciutats amb una oferta més àmplia i...