Esteu aquí

El consell de la FP es reuneix per impulsar la Formació Professional al Prat

El Centre Cívic Palmira Domènech acull la sessió de treball anual del consell, que recupera la presencialitat després de la pandèmia

dimecres, 18 gener, 2023 - 10:00

El passat 17 de gener es va celebrar la sessió de treball anual del consell de Formació Professional (FP), que després de la pandèmia va recuperar la presencialitat al Centre Cívic Palmira Domènech. Durant la sessió, la Fundació BCN Formació Professional va presentar els resultats de l’estudi que fixa les quatre línies estratègiques a seguir per impulsar la FP al Prat de Llobregat.

Les 42 persones assistents, entre les quals hi havia representants del teixit empresarial pratenc, dels centres educatius que imparteixen FP al municipi, dels sindicats comarcals i de l’administració pública, es van dividir en quatre grups de treball, un per cada línia, i van reflexionar sobre com promocionar la FP. Un exercici que tenia en compte tres punts que són transversals: millorar la qualificació i ocupació de la població, atraure talent femení i promocionar l’equitat social.

La primera línia estratègica és esdevenir referent en la generació de talent en relació amb els sectors rellevants al territori. Aquests sectors, segons l’estudi de la fundació, són la logística, l’agroalimentació i les professions industrials.

La segona línia és generar oferta professional vinculada a vectors de canvi, com la sostenibilitat i la mobilitat elèctrica, que actualment està poc articulada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La tercera línia és incrementar les vies de col·laboració amb empreses. El grup de treball que va desenvolupar aquesta línia va concloure que la col·laboració entre els agents públics i privats és imprescindible per impulsar la FP.

La quarta i darrera línia és generar espais formatius referents pels sectors principals del territori, que respon a l’augment de la demanda de la FP dels darrers anys.

Amb les conclusions de l’estudi de la fundació i les reflexions aportades durant la sessió, es definirà el Pla Director de la FP, presentat al plenari del 2022. Aquest pla serà el full de ruta del consell i de la FP a la ciutat durant els pròxims vuit anys.

La sessió va comptar amb les intervencions de la tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Educació i Cultura, Pilar Eslava, i del tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Juan Carlos Moreno. Aquestes són les àrees de l’Ajuntament que organitzen i gestionen el consell de la FP.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 març, 2024 - 14:00

L’Ajuntament del Prat, a la jornada commemorativa del cinquè aniversari del Pacte contra la segregació escolar a Catalunya

La matèria és objecte d’una política pública activa i consensuada al municipi...

dimecres, 28 febrer, 2024 - 12:00

En marxa les activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones al Prat

Enguany, el motiu de la campanya és visibilitzar la lluita i l’empoderament...

dimecres, 28 febrer, 2024 - 09:45

Arriba la 26a edició de la Jornada d’Orientació Acadèmica i Professional

El dijous 7 de març, al Cèntric Espai Cultural