Esteu aquí

El còmic a la Biblioteca Antonio Martín: un món per descobrir

Un fons en constant creixement que obre les portes a nous lectors

dijous, 3 desembre, 2020 - 10:00

El còmic és un gènere narratiu que utilitza una successió de vinyetes amb il·lustracions i text per tal d'explicar una història.  Per aquesta raó també se’l defineix com a historieta il·lustrada.

Actualment, la Biblioteca Antonio Martín compta amb un fons de còmic de més de 1.500 documents on trobar tota classe de categories: des de les últimes col·leccions de manga, els còmics de superherois, les tires còmiques fins a les clàssiques novel·les gràfiques.

El fons de còmic està catalogat segons l’edat del lector. A la primera planta es concentren els còmics adults adreçats a majors de dotze anys. A la sala infantil es troben els còmics adreçats a infants fins als dotze anys des dels mítics Barrufets,  passant per Les aventures de TínTín fins al manga Naruto.

El còmic manga, d’origen japonès, és un tipus de lectura d’actualitat i de molta demanda, que serveix per acostar la Biblioteca a nous públics. A causa del seu característic format, es llegeix de dreta a esquerra, i la seva edició seriada en petits volums, es troba separat de la resta de còmic i senyalitzat amb un pictograma que l’identifica.

Teoria i pràctica del còmic

Els aficionats al gènere del còmic es caracteritzen per voler saber més coses sobre els seus personatges o autors preferits, interessar-se a conèixer la història dels còmics a Catalunya i altres països, aspirar a dibuixar els seus propis còmics o escriure els seus propis guions.

Per aquests aficionats, els documents que tracten sobre el còmic estan agrupats per matèries a la secció d’art de la primera planta com ara llibres sobre la seva història, teoria i tècniques d’animació, diccionaris i d'humorisme gràfic.

Prestatge virtual de còmic

Per completar aquelles inquietuds respecte al còmic, el prestatge virtual de còmic de la Biblioteca Virtual ofereix un ventall de recursos com: seleccions de webs, bases de dades, guies de lectura, activitats, recomanacions, novetats documentals, enquestes i concursos.

A la Biblioteca virtual també es pot consultar una llista actualitzada dels còmics més prestats, tant els infantils com els d’adults.

L’expositor de novetats

El fons de còmic, igual que la resta de la col·lecció de la Biblioteca, està en constant creixement, ja que mensualment es reben novetats editorials. A l’expositor de novetats de la Biblioteca Virtual es poden consultar els còmics arribats a la Biblioteca en l’últim mes.

Subscripció a butlletins temàtics

També es compta amb la subscripció als butlletins temàtics sobre novel·la, cinema, música, còmics, infantil i turisme amb curiositats, novetats, recomanacions dels bibliotecaris o seleccions dels millors webs.

De la novel·la al còmic, i del còmic a la pantalla

Per una banda, el món del còmic està ple d’adaptacions literàries: algunes d’elles agradables sorpreses i d’altres profundes decepcions. Per això cal enfrontar-se a les adaptacions al còmic amb una ment oberta i sense prejudicis a l’obra original.

Per altra banda, la indústria del cinema fa força anys que ha girat la vista cap als còmics considerant-los material primigeni per a les seves produccions, i no només dels clàssics de superherois de Marvel i DC.

La biblioteca al teu costat

El servei de préstec eBiblio continua actiu, oferint llibres, còmics, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg Aladí.

Es mantenen obertes les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152 i de les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 25 octubre, 2021 - 09:00

Prospecció arqueològica a l’aparcament entre l’Església de Sant Pere i Sant Pau i l’Ajuntament

La intervenció es durà a terme el proper dimarts 26, de 8 a 20 h
Som natura 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

Reconeguts artistes expressen el seu compromís amb la defensa del delta del Llobregat a través de la cançó i el videoclip Som natura!

La iniciativa està impulsada per l’activista cultural Lluís Marrassé,...

dimecres, 20 octubre, 2021 - 15:00

El projecte 'La Cocina de mi Vecina' s'obre a noves incorporacions

El veïnat participant del projecte ha començat a trobar-se per continuar...