Esteu aquí

El Casal de Cuba recorda Gibara

El Casal de Cuba del Prat va organitzar el passat 20 d'abril una jornada de solidaritat amb Gibara, fet habitual des de fa uns anys.

dimecres, 1 maig, 2002 - 02:00

La jornada es va celebrar als Jardins de la Pau, i va constar de jocs infantils solidaris, un dinar típic cubà i una actuació musical. L'objectiu de la jornada consistia a donar a conèixer les activitats del Casal, com també apropar la ciutadania a la realitat del poble cubà, més concretament al de Gibara, municipi amb què El Prat està agermanat.

El Casal de Cuba es va constituir l'any 1993, i des d'aleshores ha col·laborat en tot el procés d'agermanament amb Gibara i en diverses accions de sensibilització que ha impulsat la comissió municipal El Prat Solidari al municipi cubà junt amb la resta d'ONG locals.

I, el que és més important: el Casal de Cuba ha estat una de les portes perquè moltes persones ens apropem a Cuba, per mitjà dels viatges a Gibara i el coneixement d'algunes persones nadiues d'aquesta localitat.

Aquest aspecte és molt interessant, perquè en moltes ocasions les cubanes i els cubans, a part de la necessitat material, i atesa la seva situació d'aïllament en molts sentits, necessiten sentir que la resta del món coneix i s'interessa per la seva situació.

El Casal de Cuba té les seves portes obertes a totes les persones que vulguin participar en les seves activitats i adherir-se a l'entitat. Els dilluns, a partir de les 18 hores, estan al Centre Cívic Jardins de la Pau. El web de l'entitat és:

.

Finalment, s'ha de recordar que els propers 3, 4 i 5 de maig se celebrarà a les fonts de Montjuïc (Barcelona) la Festa de la Diversitat. Més informació, a www.sosracisme.org .

C.A.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 29 novembre, 2023 - 11:45

El Praticipa està de celebració: per molts anys, potablaves!

El joc participatiu de la Mostra d’Entitats posarà a prova a infants i...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 14:30

El Prat condemna les violències masclistes a través de diferents aplecs ciutadans

El passat 24 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condemnar ...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 12:00

La 21a Mostra d’Entitats arriba amb força

Es durà a terme els propers 1, 2 i 3 de desembre, en el marc de la 50a edició...