Esteu aquí

El Carnaval de la Gola s’acaba amb la tradicional Sardinada Popular, la lectura del testament de Sa Majestat i l’encesa de la foguera de la Quaresma

Els actes de Dimecres de Cendra tanquen un Carnaval amb molta assistència de públic a tots els actes del programa d’activitats.

dimecres, 22 febrer, 2023 - 20:00

Dimecres de Cendra ha finalitzat una setmana de festa on la Gola ha estat el pecat protagonista del Carnaval. Una jornada plena de pena i tristor per la pèrdua de Sa Majestat Carnestoltes, que ha mort després de menjar sense mesura i engolir fins a afartar-se.

La tarda començava amb ploraneres i ploraners que s’han congregat a plaça de la Gola (antics jardins de la Pau) per acomiadar-se de Sa Majestat, vestits de dol i amb mocadors a la mà per eixugar-se les llàgrimes. Els laments de la processó del Plor i els ritmes fúnebres dels alumnes de percussió de L'Escola d'Arts en Viu han acompanyat el taüt del rei pels carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça de la Vila. Allà esperava la comitiva la música del ball familiar ReBOOOM!bori i la Sardinada Popular preparada per La Casa de Aragón. Teca i gresca per honorar el rei del Carnestoltes i calmar el desconsol de tots els assistents.

Un cop recuperades forces, ploraners i ploraneres han pujat a l’escenari per compartir amb tots els assistents els seus condols per la mort del rei. A continuació, les autoritats del Carnaval han llegit el testament de Sa Majestat, que com sempre, ha repartit de valent.

Només quedava encendre la foguera de la Quaresma de la mà de la Colla de Diables del Prat. Amb el seu espectacle de foc i trons han cremat escombres, elements de les carrosses de la rua i ofrenes a Sa Majestat i s’ha tancat un gran Carnaval de la Gola.

Només queda començar el compte enrere del proper carnaval. Però que tot just s'ha acabat, pots deixar la teva opinió sobre el Carnaval de la Gola en aquesta petita enquesta de valoració. Només seran cinc minuts! 

Visca el #carnavaldelprat!

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 12:45

La màgia del Nadal arriba al Ribera amb propostes per a tots els públics

Manualitats, circ, gastronomia i molt més us espera al Centre Cívic

dimarts, 5 desembre, 2023 - 10:30

Finalitza el segon Cicle d’història del Prat

Prop de 300 persones assisteixen a les 4 sessions