Esteu aquí

El canvi climàtic amenaça el delta

Un informe presentat pel Ministeri de Medi Ambient adverteix d'un augment del nivell del mar d'entre 10 i 68 centímetres cap a finals de segle.

dimecres, 16 febrer, 2005 - 09:58

L'informe, en el qual han participat més de 400 investigadors de tot l'Estat, apunta que, si es mantenen les tendències actuals, la temperatura d'estiu podria pujar entre 5 i 7 graus i la d'hivern de 3 a 4 graus a la península ibèrica. També hi haurà una intensificació dels fenòmens extrems (inundacions, onades de calor, incendis) i una disminució mitjana dels recursos hídrics que podria superar el 22%.

Augment del nivell del mar
L'augment del nivell del mar vindria provocat per l'efecte de l'escalfament global sobre els gels polars, que s'anirien liquant. Segons l'informe, les zones més vulnerables seran els terrenys inundables, com els deltes de l'Ebre i el Llobregat, a Catalunya, el mar Menor (Múrcia) i la costa de Doñana (Andalusia).

La presentació de l'informe coincideix amb l'entrada en vigor, avui, del Protocol de Kyoto, signat per la majoria de països industrialitzats per mirar de reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera, principal gas causant de l'efecte hivernacle, que provoca l'escalfament global.

Compartir

Noticies relacionades

Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte...