Esteu aquí

El billar del Prat obre les portes als aficionats

Des que es va fundar, fa nou anys, el Club Billar Prat ha forjat el seu futur gràcies a una política rigorosa que ha combinat la promoció d'un esport tan antic amb l'administració escrupolosa dels recursos que els seus socis hi han aportat, cosa que ha donat lloc a una brillant actualitat que els permet disposar d'unes de les millors taules de joc, equiparables a les millors instal·lacions de Catalunya.

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

Jaume Torres, un dels fundadors i president del Club Billar Prat, ha aconseguit una realitat sense hipoteques de futur, i creu que ha arribat el moment de fer un pas endavant decidit i impulsar el foment del billar entre la joventut. Amb aquesta finalitat, la directiva va promoure la creació de l'Escuela Juvenil de Billar de El Prat, per tal de facilitar a tots els joves l'aprenentatge i la pràctica del billar, invitant a gaudir d'un joc que requereix tècnica, habilitat i ganes de superar-se, i, més endavant, introduir-se en la competició.
Així ho han fet joves com José Manuel Aliques, que ja comença a ser conegut per la manera com fa anar el tac als millors clubs de Catalunya, i que té a favor seu la millor sèrie de 163 caramboles que mai s'ha fet al Prat en modalitat lliure en el torneig social. Més jove encara, Daniel Donaire, procedent de l'Escuela acabada de crear, ja ha participat en competicions federatives i té al davant un interessant futur esportiu, si persisteix en el seu aprenentatge.  En aquesta Escuela, que dirigeix un jugador veterà, il·lusionat i excel·lent, Carlos Gómez, seran ben rebuts tots els nois i les noies que vulguin practicar aquest esport. Carlos sempre està disposat a oferir els seus amplis coneixements a les persones que s'hi inicien. Les instal·lacions es troben al Centre Artesà, i la pràctica es combina adequadament amb els horaris escolars. Així, els responsables dels centres educatius que vulguin que els seus alumnes practiquin aquesta activitat, seran degudament atesos i informats pels responsables de l'Escuela. L'Àrea d'Esports de l'Ajuntament del Prat també participa en aquesta iniciativa, i dóna suport a aquest esforç.
Aquest futur orientat als joves requereix la participació de molts aficionats que, en inscriure's al club, consolidin la posició actual, ja que el manteniment d'unes instal·lacions amb un nivell de qualitat com aquest solament s'assegura amb el concurs dels socis actuals. Per això el Club fa una convocatòria a tots els ciutadans i les ciutadanes del Prat que vulguin practicar el billar perquè s'incorporin al col·lectiu. Valentín Viera és el més competitiu de tots els billaristes del Prat. Fuster en actiu, sap tractar les boles amb la mateixa habilitat amb què practica el seu ofici, i afegeix a la tècnica un atreviment i una gosadia que el fan temible i conegut a tots els clubs de Catalunya. Aquest any, Viera ha aconseguit pujar a tercera categoria nacional. Miguel Montero, flamant subcampió de Catalunya de l'any 2002, expert mecànic de vehicles, golfista frustrat (perquè en aquells temps els cadis no rebien els suports actuals), combina el seu ofici i aquesta afició amb la competició de billar, i viatja i participa en els tornejos d'àmbit català. Aquest any ha vist recompensat el seu esforç amb l'ascens de categoria.
Ells són la mostra que el billar el pot practicar qualsevol ciutadà amb esperit de superació i amb ganes d'evitar l'anquilosament preocupant que provoquen els anys i la inactivitat. Tant els joves amb el seu futur, com els veterans, com el president Torres, que amb 75 anys es transforma en un esportista perillós per al seu rival quan agafa el tac, tots tenen cabuda al Club Billar Prat. I, per a les persones interessades, un telèfon: 93 379 34 30. I una adreça: Centre Artesà, carrer del Centre, 33.  

Pere Ezcurra 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 25 setembre, 2020 - 14:15

El Centre Cívic Jardins de la Pau acull un espai per fer PCR a contactes de positius de COVID-19

L'Ajuntament del Prat ha cedit al Departament de Salut de la Generalitat una...

dijous, 24 setembre, 2020 - 08:30

“S’ha de tornar a l’escola formadora i al mateix temps acollidora”

Entrevista a Joana Cabré, pediatra al CAP Doctor Pujol i Capsada del Prat

dimecres, 23 setembre, 2020 - 13:15

Nova edició del Projecte Singular "Jove, al Baix tu decideixes!"

Per a joves que vulguin preparar-se com a auxiliar de magatzem al Centre de...