Esteu aquí

El 35è Pratimag i la mirada fotogràfica

Fotografia guanyadora de la 35a edició del concurs fotogràfic Pratimag

Fotografia guanyadora de la 35a edició del concurs fotogràfic Pratimag. Autor: Diego Piedra Benzal.

dilluns, 4 juny, 2018 - 16:00

El passat dissabte 2 de juny, es va celebrar el veredicte de la 35a edició del concurs estatal de fotografia Pratimag. El jurat estava format per: Miguel Parreño (Federació Catalana de Fotografia –FCF–), María López (FCF), Jorge Rodriguez (fotògraf) i Carles Millán (secretari de l’Agrupació Fotofràfica Prat –AFP–).

Un any més, des de l’AFP, entitat organitzadora i resident al Centre Cívic Jardins de la Pau, es premien les millors obres fotogràfiques d’arreu del territori. En aquesta edició hi ha hagut una participació de 150 fotògrafs amb un total de 428 imatges.

Des del passat 2016 aquest concurs va modificar la seva forma de presentació, passant a un format totalment digital a través de la seva pàgina web. Aquest fet s’ha traduït en un increment de la participació i del nombre de fotografies presentades, que gairebé s’han triplicat. També cal destacar la incorporació d’un apartat especial dedicat al “nucli urbà del Prat”, a més del de temàtica lliure, que pretén construir un fons d’imatges de la nostra ciutat.

El president de l’AFP, Lluís Garcia, ens ha parlat sobre la seva experiència amb aquests premis: “Per a nosaltres, tant l’organització anual d’aquest concurs com la resta d’activitats que organitzem o amb què col·laborem, sempre ens fan continuar treballant amb il·lusió i amb ganes d’apropar la nostra passió per la fotografia a la gent”. Una de les anècdotes que ens explica en Lluís sobre aquest concurs és la història de com va néixer el logotip del concurs: buscant una imatge que representés la fotografia a tots els nivells, van unir la palanca d’arrossegament de les càmeres fotogràfiques antigues amb la vora dels negatius, resultant en una imatge que recordava un ull. Aquest ull representa la mirada fotogràfica, que tothom té, i que s’aproxima a allò observat des de punts de vista diferents.

Podreu gaudir de les obres finalistes i guanyadores del concurs des del 15 de juny al 29 de juliol a la sala d'exposicions del Centre Cívic Jardins de la Pau.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 20 octubre, 2021 - 15:00

El projecte 'La Cocina de mi Vecina' s'obre a noves incorporacions

El veïnat participant del projecte ha començat a trobar-se per continuar...
Cèntric_espai de formació_Coneix els teus drets i deures a la xarxa

dimecres, 20 octubre, 2021 - 10:00

Noves píndoles digitals al Cèntric

Durant els mesos de novembre i desembre, l'equipament oferirà diferents...

dimarts, 19 octubre, 2021 - 13:30

Com sonen els espais que ens rodegen?

El projecte guanyador de la beca Música i Territori dins la convo /UNZIP ja...