Esteu aquí

El 21 de setembre es commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer

Al Prat s’organitzen un conjunt d’activitats de reflexió i sensibilització sobre aquesta malaltia

Imatge de la campanya d'aquest any.

dimarts, 4 setembre, 2018 - 08:45

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, que es commemora el 21 de setembre, al Prat s’organitza tot un cicle d’activitats per sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia.

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat al Prat, entitat històrica del municipi, promou des de fa molts anys, amb la col·laboració d’entitats i de l’Ajuntament, tot un cicle d’activitats per la conscienciació sobre la malaltia, la prevenció i l’atenció i cura de les persones afectades i familiars i entorn que les envolta.

La malaltia d’alzheimer és la primera causa de demència (fins al 70%) en els països anomenats desenvolupats. A l’estat espanyol, es calcula que entre un 5 i un 10% de les persones més grans de 65 anys la pateixen.

Els serveis i l’atenció integral han d’incloure la persona cuidadora. La qualitat de vida de les persones afectades serà millor si qui les cuida no pateix sobrecàrrega i disposa d’ajuda. 

Centre Alois

Els grups de suport i les activitats relacionades són tan importants per a les persones malaltes com ho són per a les cuidadores. En aquest sentit, el Centre Alois de la nostra ciutat ofereix una atenció integral a malalts i malaltes d’alzheimer  asada en el model d’atenció centrada en la persona, i dona recolzament psicològic i social a les famílies i a les persones cuidadores. 

El treball dut a terme per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat és molt important i ha estat pioner a l’hora de sensibilitzar i promoure els recursos imprescindibles per garantir la millor qualitat de vida als afectats.

De moment, la malaltia d’alzheimer no es pot curar, però si que es pot alentir i millorar la qualitat de vida de les persones afectades, i reduir-ne l’estigma que l’envolta.
 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 17 juliol, 2019 - 09:00

L'Ajuntament fa inspeccions sanitàries de piscines d’ús públic al Prat

Aquest estiu s'han visitat 8 equipaments en total, que inclouen centres...
Relat de la Festa del Voluntariat, 2019

dimarts, 16 juliol, 2019 - 10:00

Les entitats de voluntariat avaluen la darrera edició de la festa del Voluntariat

El passat dimecres la Taula d’Entitats de Voluntariat es va reunir amb les tècniques municipals del programa d...
Pas de zebra del Prat

dimarts, 16 juliol, 2019 - 08:00

S’instal·len tres nous passos de vianants elevats a proposta dels pressupostos participatius

L’execució de les obres comportarà talls puntuals entre avui i el dilluns 22...