Esteu aquí

El 16 de gener començarà el servei eBicibox al Prat

A la nostra ciutat hi haurà tres estacions de bicicletes elèctriques compartides

dilluns, 7 gener, 2019 - 10:15

A partir del 16 de gener proper, el Prat i 11 municipis més del sud de l'àrea metropolitana comptaran amb bicicletes públiques compartides, amb el sistema anomenat eBicibox. Les bicicletes seran elèctriques per facilitar que qualsevol persona les pugui fer servir (independentment del seu estat físic) i per superar les pujades de determinats municipis, que no és el cas del Prat, totalment pla. 

Entre 20 i 30 bicicletes al Prat en tres estacions

El projecte, impulsat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), preveu disposar en un primer moment de 300 bicicletes, de les quals 20 o 30 al Prat. A la nostra ciutat hi haurà tres mòduls o estacions de 14 places cadascuna, on es podrà disposar d'aquestes bicicletes. Els mòduls estaran ubicats al costat de l'estació de Renfe, a la plaça de Sant Jordi i a la plaça de Louis Braille. Aquestes estacions, que ja s'estan instal·lant, són com les del Bicibox, però estan pintades d'un altre color i identificades de manera diferent.

Incompatible amb el Bícing de Barcelona

Quan un usuari/a prengui una bicicleta en una estació l'haurà de deixar en una altra, ja sigui dins del mateix municipi o de qualsevol altre de la xarxa, no pas amb Barcelona, on ja s'ha anunciat que continuarà el servei de Bícing de manera independent. Tots els municipis que participen estan situats l'un al costat de l'altre, excepte Sant Cugat del Vallès. La resta són, a més del Prat, l'Hospitalet, Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Feliu, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels. De cara al futur, l'AMB considera que el sitema metropolità de compartició de bicicletes hauria de ser compatible amb el de Barcelona. 

Abonament de 30 € l'any

Les persones abonades a l'eBicibox pagaran una quota anual de 30 € i després pagaran per ús. Els primers 30 minuts seran gratuïts i, a partir d'aquí, cada mitja hora costarà 50 cèntims (fins a un màxim de 5 hores). El servei funcionarà els 365 dies de l'any des de les 7 del matí fins la mitja nit. Durant la resta d'hores es farà la redistribució de bicicletes, manteniment i recàrrega de bateries, amb un cost anual aproximat de 600.000 euros.

A través del següent document podeu consultar un tríptic informatiu sobre l'eBicibox.

eBicibox

Fulletó informatiu (pdf - 484818 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...

dimecres, 8 setembre, 2021 - 08:15

Més d’una vintena d'artistes graven una cançó contra l'ampliació de l'aeroport

Amb el títol "Som Natura!", la peça musical compta amb veus reconegudes com...