Esteu aquí

Dos solars per a dues residències

L'Ajuntament del Prat ha cedit a la Generalitat dos solars en els quals es construiran dues residències: una per a gent gran i una altra per a persones amb discapacitat psíquica.

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

La residència per a gent gran es construirà en un solar situat al barri de Sant Jordi - Ribera Baixa, entre l'escola d'adults Terra Baixa i el centre cívic que actualment s'està construint al barri. Està previst que la Generalitat adjudiqui les obres l'any vinent i que els treballs de construcció es perllonguin durant un any aproximadament.
Aquest centre tindrà entre 100 i 150 places residencials, més algunes desenes de places en règim de dia, i donarà feina a unes 70 persones.  
En aquests moments, al Prat hi ha gairebé 8.000 persones majors de 65 anys i cada any n'hi haurà més. Ara, a la ciutat, només hi ha una residència pública municipal de 30 places i un parell de residències privades petites. El Prat, per tal de poder complir els barems estipulats a nivell europeu, hauria de tenir un total de 388 places, mentre que segons els barems espanyols en necessitaria 233. En qualsevol cas, el dèficit és clar.  Ja fa quatre anys, l'Ajuntament va demanar al Departament de Benestar Social de la Generalitat la creació d'una residència a la ciutat, mentre que l'any passat va encarregar un estudi de viabilitat a la consultoria del Consorci Hospitalari de Catalunya. Paral·lelament es van recollir 5.586 signatures entre la població, demanant la residència. Aquell mateix any, el Parlament de Catalunya aprovava promoure la construcció del centre per a gent gran abans que acabés l'any 2002. 

Definició tèncnica dels centres
Mentrestant, l'Ajuntament ha estudiat quina tipologia de residència s'adaptaria millor a les necessitats de la gent gran del Prat. De fet, l'Ajuntament i Benestar Social signaran un protocol per a la definició tècnica de totes dues residències. El consistori procurarà que els representants dels potencials usuaris de tots dos centres (Consell Municipal de la Gent Gran, entitats de familiars de persones amb discapacitats psíquiques...) puguin participar en la definició dels projectes de les residències. 
Aquesta residència es construirà abans que la de gent gran, ja que la Conselleria de Benestar Social compta amb una partida pressupostària per al 2002. Cal preveure que les obres es licitin abans d'acabar aquest any i que els treballs durin, aproximadament, un any. La residència es construirà en un solar cedit per l'Ajuntament i situat al costat del centre d'atenció primària (ambulatori) Ramona Via, a la cantonada de les avingudes Verge de Montserrat amb Pare Andreu de Palma. Aquest centre tindrà una cinquantena de places residencials i unes 25 en règim de dia.  
Tot i que actualment al Prat es cobreix la pràctica totalitat dels serveis previstos per la Generalitat per a l'atenció de persones amb discapacitat psíquica, no hi ha al municipi cap servei de centre de dia i residència per fer front a les necessitats de persones dependents amb discapacitat psíquica greu o pluridiscapacitat. Es calcula que al Prat hi ha unes 126 persones d' entre 17 i 65 anys afectades per una disminució d' entre el 65% i el 100%.  Fa ja vuit anys que l'Ajuntament va demanar a Benestar Social la construcció d'una residència i centre de dia per a aquestes persones. Fins i tot es va fer un lliurament de 16.834 signatures demanant aquest equipament a la Generalitat, institució a la qual correspon la construcció i gestió d'aquests equipaments socials. 

E. P.  

Compartir

Noticies relacionades

mercadet sant cosme .jpg

dimecres, 27 maig, 2020 - 13:30

El Mercadet setmanal de Sant Cosme reobre amb la meitat de les parades

El Mercadet setmanal reobre parcialment, adequat amb mesures de seguretat....

dimecres, 27 maig, 2020 - 08:30

Setmana sense fum, et podem ajudar

Sota el lema ‘Desconnecta’t de la cigarreta, endolla’t a la vida’, enguany la...

dimecres, 27 maig, 2020 - 08:15

Els serveis d'atenció a les dones i al col·lectiu LGTBI tornen a les Cases d'en Puig

Després d'un breu període en què han estat ubicats al Centre Cívic Palmira...