Esteu aquí

Dormir bé i conservar els ritmes per gaudir de la vida

Al Prat, 10 persones estant fent el curs de salut Trastorns respiratoris del son, des de febrer de 2018 i fins al gener 2019

Els CEM Sagnier i Estruch acullen aquest projecte.

divendres, 16 març, 2018 - 12:30

Al Prat, des de febrer de 2018 i fins el gener 2019, s’està desenvolupant el Curs de Salut: Trastorns Respiratoris del Son, que compta amb 10 persones usuàries (la majoria homes de més de 50 anys).

L’accés és a través de la Unitat de trastorns respiratoris del son de l’hospital de Bellvitge. Un exemple de les patologies associades són el sobrepès i la hipertensió. El programa d’activitats que es desenvolupen està relacionat amb l’AquaSalus i altres activitats físiques habituals i que es porten a terme al CEM Sagnier i al CEM Estruch. El programa està coordinat per una fisioterapeuta.

A Catalunya ens cal dormir més

A Catalunya, segons l’ESCA 2016, el 82,0 % de la població de 15 anys i més dorm entre 6 i 8 hores diàries. Es recomana dormir entre 7 i 9 hores a les persones adultes. Amb el lema “Uneix-te al món del son, conserva els teus ritmes per gaudir de la vida”, el Dia Mundial del Son vol posar èmfasi en la importància dels ritmes circadiaris. Aquests ritmes serveixen per sincronitzar la conducta i l'activitat corporal als canvis de l'entorn. La celebració del Dia Mundial, el 16 de març, té com objectiu conscienciar la població de la importància de dormir les hores recomanades per gaudir d’una bona salut. 

Per aquest motiu, l’ASPCAT va editar un decàleg amb consells per dormir saludablement.

La majoria dels trastorns, modificables

Mantenir una regularitat i un cert ordre en els horaris facilita estar en sintonia amb els propis ritmes circadiaris i gaudir d’un millor descans. Dormir les hores suficients és un dels tres pilars de la bona salut, juntament amb l’alimentació equilibrada i l’activitat física regular. Les persones que dormen tota la nit sense interrupcions experimenten taxes més baixes de pressió arterial alta, diabetis, obesitat i altres malalties cròniques. Hi ha prop de 100 trastorns del son, però la majoria són modificables i manejables amb estils de vida saludable i, en determinats casos, amb l'ajuda d'especialistes.

 

Noticies relacionades

dimarts, 22 juny, 2021 - 14:30

Activitats per commemorar el Dia per l’Alliberament LGTBI

Se celebrarà com cada any, el 28 de juny.