Esteu aquí

Dones: pluralitat i diversitat

TEMES: Persones,Dones

Ens acostem al 8 de març, instituït com a Dia Internacional de les Dones. Com cada any, la Regidoria de Promoció de la Dona de l'Ajuntament organitza un programa d'actes que pretén sensibilitzar la població del Prat respecte a la situació de les dones, tant a la nostra societat com en altres cultures i països.

dijous, 1 març, 2001 - 01:00

Aquest programa consisteix en un seguit d'activitats que tenen com a objectiu la sensibilització de gènere de tota la població, sobre les diferències de tipus social (i no les biològiques) que existeixen entre homes i dones. Aquestes diferències, han estat apreses perquè formen part de la nostra cultura social, tot i que van canviant amb el pas del temps i presenten grans variacions tant entre les diferents cultures com dins d'una mateixa cultura.
L'Ajuntament ha pensat i programat les activitats tenint en compte l'opinió de les associacions, vocalies i grups de dones del municipi. En concret, hi ha hagut dues reunions que han comptat amb la presència de dones procedents del teixit associatiu, i de regidores de l'Ajuntament. El programa es presenta divers en possibilitats.
Es pretén que els actes que s'organitzen siguin interessants per al major nombre possible de dones pratenques. I no només s'incideix en la quantitat dels actes programats, sinó especialment en la seva diversitat. Perquè les dones som diferents en edat, en educació, en religió, en interessos... i aquesta riquesa permet que, any rere any, s'incorporin més sensibilitats i opinions a l'hora de preparar els actes de sensibilització.
Tot seguit us fem cinc cèntims de les activitats en què podreu participar, que també es poden consultar al web municipal (www.aj-elprat.es) i en el programa enviat a totes les bústies del Prat. A l'agenda d'aquesta mateixa revista també trobareu els actes de manera més detallada.

 

Art i noves tecnologies
En primer lloc volem ressaltar les dues edicions del Taller d'Internet per a Dones, l'objectiu del qual és que les dones incorporem les noves tecnologies a la nostra vida diària, i que sapiguem trobar recursos específics a la xarxa. El taller es farà al Centre de Promoció Econòmica. La celebració de Paraula de Dona, accions artístiques, a la Capsa, atrau cada vegada més persones, procedents de diverses disciplines artístiques (música, teatre, dansa, pintura...), la qual cosa permet que dones pratenques amb inquietuds diferents es coneguin i intercanviïn experiències. Sol ser un espectacle amb moltes sorpreses. No us el perdeu! Els centres d'ensenyament també participen a la celebració del Dia de la Dona, al Prat. Així, l'IES Ribera Baixa farà una activitat sobre la violència a les dones als mitjans de comunicació visual. Són especialment importants les tasques de sensibilització que es fan als centres d'educació. Per això cal valorar de manera molt especial la feina dels docents que col·laboren en la difusió dels valors d'igualtat entre gèneres i que fan visibles les situacions de discriminació que pateixen les dones. És molt positiu i necessari invertir en formació, perquè això permetrà que, en el futur, els actuals alumnes siguin capa- ços de discernir i identificar les situacions de discriminació i fer-hi front.
En el camp de l'esport, el complex esportiu Sagnier restarà obert tot el dia 8 de març perquè les dones que ho vulguin, facin servir les instal·lacions de manera gratuïta. Allí hi trobaran organitzades tot un seguit d'activitats dirigides. També el mateix dia 8 de març es farà, al cinema Capri, la tradicional projecció d'una pel·lícula relacionada amb el tema. Aquesta vegada serà el film Nosotras, de l'any 2000, dirigit per Judith Colell i basat en una novel·la d'Isabel-Clara Simó, que va ser un èxit de vendes. Hi haurà 3 sessions: a les 10 h, a les 18 h i a les 20.30 h. La Claqueta Metàl·lica dedicarà el cineclub de la Capsa (dijous del mes de març, a les 19 h.) a la projecció de pel·lícules dirigides per dones o amb elles com a protagonistes. Cinema de qualitat. Títols com Pan y rosas o El Círculo, que en ocasions ens permetran enriquir-nos per les maneres de fer cinema d'altres indrets del món.
Finalment, cal fer esment que les associacions i grups de dones organitzen actes molt interessants que convé apuntar a l'agenda: actes lúdics, de reflexió, de debat, de conscienciació... que ens faran visibles les dones que hi ha darrere de les associacions del municipi.

C. A.  

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

divendres, 3 abril, 2020 - 15:15

L’Ajuntament del Prat, preparat per actuar a la residència Onze de Setembre si la Generalitat ho autoritza

El municipi dona un important contingent de material sanitari als i les...

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...