Esteu aquí

“Dones amb història i present": una mostra del PFI de l'INS Les Salines al Ribera

dimecres, 22 maig, 2024 - 15:00

El passat 14 de maig va inaugurar-se l'exposició "Dones amb història i present". Aquesta mostra, organitzada entre l'Institut de Les Salines i el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, és fruit del procés de treball dut a terme per l'alumnat del PFI de perruqueria en un projecte sobre les matèries de comunicació, ciències socials i mòduls professionals. Els llibres d'història estan plens d'anècdotes d'homes lluitant batalles èpiques, però poques vegades es posa el focus en dones de classe treballadora. Aquesta va ser la premissa de l'institut per contactar amb algunes veïnes del Ribera, i així conèixer més de la nostra història a partir de les vides de la Teresa, la Dovi, la Nuria, la María Elena i la Graciela.

El projecte Dones amb història, que era un treball de l'alumnat, ha acabat formalitzant-se en una exposició per compartir el procés realitzat i el contingut, que no es volia relegar només a les aules. En una primera fase, es va entrevistar a aquestes cinc dones a partir d'unes preguntes treballades a classe i, posteriorment, van passar pel taller que tenen a l'Institut per maquillar-les i pentinar-les. Això va permetre que es generessin vincles més propers entre alumnat i participants.

"Dones amb història i present" pretén anar més enllà de la història i del passat, ja que en tots cinc casos són dones que del seu passat, d'allò que les ha fet ser qui són, han fet un present i un present tangible i real en el qual són persones actives de la comunitat a la qual pertanyen.

Aquesta exposició es pot visitar a la Sala Gran del Ribera fins al 9 de juny.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 juny, 2024 - 11:30

Finalitzen els espais de canguratge de tardes, fins al setembre

A l’estiu, agafa el testimoni tota l’extensa proposta d’activitats d’estiu al...
Font NED

dijous, 20 juny, 2024 - 14:45

“Antes todo esto eran campos”, el nou espectacle de La Nit en Dansa 2024

El projecte de La Nit en Dansa, promogut pel Centre Cívic Jardins de la Pau i iniciat el passat 17 d'abril, es troba ar...
Biblioteca notícia clubs de lectura

dijous, 20 juny, 2024 - 10:00

Els clubs de lectura de la biblioteca Antonio Martín s’acomiaden fins a l’octubre

Final de curs lector després de nou mesos d’intenses lectures