Esteu aquí

Diverses aus migratòries fan escala al Delta

Durant aquests dies es poden veure diverses espècies d'au aquàtiques que fan escala a les zones humides del Prat en la seva migració del Nord d'Europa cap a l'Àfrica.

dilluns, 9 agost, 2004 - 15:54

Per a les espècies que han criat al centre i nord d'Europa o al delta del Roïne, a França, les zones humides del Llobregat representen una escala idònia en el seu viatge cap al Sud. Així, les àrees del Remolar, la Ricarda i cal Tet-ca l'Arana, així com els espais de platja i agrícoles del delta del Llobregat, són aquests dies els hàbitats de diverses espècies d'aus aquàtiques que estan en ple procés de migració.

Aquest pas de les aus pel delta del Llobregat es produeix cada any i marca el començament de la tardor per a diverses espècies que, en el seu viatge migratori cap a zones més càlides, utilitzen els hàbitats de la desembocadura del Llobregat i les zones humides del Delta per fer escala. L'augment de la qualitat de l'aigua del riu Llobregat i la bona conservació d'aquestes zones humides han fet que aquest any ja s'hagin vist diverses espècies interessants, des d'un grup de flamencs, a diversos territs de Temminck, una de les espècies d'au aquàtica limícola que fa un trajecte migratori més llarg, des del nord d'Escandinàvia i les costes àrtiques fins a l'Àfrica.

Compartir

Noticies relacionades

Triatló

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:45

Afectacions de trànsit pel XXV Triatló Ciutat del Prat

El proper diumenge, entre les 8 h del matí i les 2 h del migdia l’accés a la...
Aplec de la Tartana

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Torna l’Aplec de la Tartana

Després de la seva suspensió l’any passat a causa de la pandèmia, aquest...