Esteu aquí

Divendres comença l’Any Nou xinès

Degut al context sanitari no es duran a terme activitats presencials

Celebració de l'any passat, abans de l'arribada de la pandèmia.

dilluns, 8 febrer, 2021 - 13:45

El proper divendres 12 de febrer començarà l'Any Nou xinès o Festa de la Primavera, la festivitat tradicional més important de la Xina, i més celebrada per la seva comunitat arreu del món.

El calendari tradicional xinès és un calendari lunar i per això les seves dates varien cada any en referència al calendari gregorià. A l'astrologia xinesa existeixen 12 signes que es representen amb 12 animals. 

Cada any lunar correspon a un animal que, segons les creences populars, transmet les seves característiques a la personalitat dels que han nascut sota el seu signe. Aquest any es commemora l’any del bou, animal que simbolitza la prosperitat.

L’inici de l’any nou xinès s’acostuma a celebrar la nit abans amb reunions familiars amb grans àpats, tant a la Xina com als països de la diàspora. Malauradament aquest any, les celebracions es trobaran molt limitades degut a les circumstàncies sanitàries.

Comunitat xinesa al Prat

El col·lectiu xinès és el tercer col·lectiu estranger més nombrós a la ciutat del Prat i es caracteritza per tenir un gran dinamisme emprenedor. Enguany, però, no es podran fer activitats per donar a conèixer la seva cultura a la nostra ciutadania tal i com es va fer l’any passat. El motiu obvi és la situació sanitària en la que ens trobem actualment.

Feliç any nou xinès!     新年快乐

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 maig, 2021 - 15:00

Finalitza el "Ribera Talent" amb la participació i el talent del jovent de la ciutat

El divendres es van lliurar els premis als vídeos guanyadors en un acte...

dilluns, 17 maig, 2021 - 12:30

Avui 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Per primera vegada es commemora al Prat, el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Un dia que té lloc cada 17 de maig i que pretén donar suport i...
Manifest Consell Infants Dia Mundial contra LGTBIfobia

dilluns, 17 maig, 2021 - 12:15

Prop de 30 nens i nenes han treballat durant dos cursos el respecte a la diversitat sexual, afectiva i de gènere, al Consell dels Infants del Prat

Els nens i nenes del Consell dels Infants s’han encarregat d’elaborar el...