Esteu aquí

Distribuïdes 2.361 targetes MarketPrat per comprar al comerç local amb subvencions de l’Ajuntament del 40%

Prop de 240 establiments comercials i de serveis de la ciutat s’han adherit a la campanya de la targeta MarketPrat, que es podrà fer servir fins al 30 de novembre. Els recursos reservats per al finançament municipal de la targeta MarketPrat que no s’han gastat es destinaran igualment a projectes de foment del comerç local.

dijous, 7 juliol, 2022 - 11:45

L’Ajuntament ha fet avui balanç de la campanya de les targetes MarketPrat, després que el període per sol·licitar-les finalitzés el passat mes de juny. En total, s’han sol·licitat gairebé 2.400 targetes MarketPrat, que van carregades amb 100 euros per fer compres al comerç local, dels quals 40 són subvencionats per l’Ajuntament.

L’Ajuntament havia previst repartir un màxim de 3.000 targetes, amb un pressupost de 120.000 euros de subvenció a la ciutadania per fomentar el consum al comerç local. Finalment, s’han distribuït gairebé el 80% del total de targetes destinades a aquesta mesura, més de 94.500 euros de subvenció directa a la ciutadania per destinar a despeses al comerç local adherit a la campanya. Fins a 240 establiments comercials i de serveis de la ciutat s’han adherit a la campanya de la targeta MarketPrat. Els recursos reservats per al finançament municipal de la targeta MarketPrat que no s’han gastat es destinaran igualment a projectes de foment del comerç local.

Les targetes MarketPrat distribuïdes fins ara tindran un impacte directe en el comerç local en compres per un valor superior a 235.500 euros de despesa en el sector comercial. L’objectiu d’aquesta campanya era precisament ajudar el comerç local i les economies familiars front a l’impacte de la pandèmia. De fet, la distribució de les targetes MarketPrat s’emmarca en l’estratègia de recuperació de la ciutat front a la covid, de la qual s’ha fet recentment el balanç final. Les associacions de comerciants han expressat en el marc del Consell Municipal de Comerç l’èxit d’aquesta mesura i n’han fet una valoració positiva del seu impacte en el comerç i en la ciutadania.

Finalitzat el període de sol·licituds de les targetes, l’Ajuntament també vol agrair a la ciutadania la seva comprensió davant de la demora en el temps de tramitació de les targetes, que s’ha produït en alguns casos. Aquesta tramitació requereix la realització de diverses gestions i comprovacions per part de l’Ajuntament. Per exemple, en tractar-se d’una subvenció, la normativa obliga a comprovar que la persona que la rep estigui exempta de deutes amb l’administració.

Es podrà comprar amb les targetes MarketPrat fins al 30 de novembre

Les persones que hagin adquirit targetes MarketPrat podran fer-ne ús a les seves compres al comerç local fins al proper 30 de novembre. Cal tenir en compte que en resten excloent les compres en franquícies, grans cadenes i benzineres, així com el sector de la restauració, que ja compta amb les seves pròpies campanyes de promoció.  

També cal recordar que l’import subvencionat de la targeta (40 euros) serà tingut en compte a la base general de l’lRPF per a la declaració de la renda de l’exercici fiscal de 2022, la que s’efectuarà l’any vinent. Així ho estableix la normativa tributària en el cas de les subvencions.

Més informació a: marketprat.com/

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 21 setembre, 2023 - 09:00

16a edició del QuintoTapa al Prat, la ruta més gastronòmica del Baix Llobregat amb el Pollastre Pota Blava com a protagonista

El nou curs gastronòmic al Prat de Llobregat arrenca amb el QuintoTapa Pota...

dimarts, 19 setembre, 2023 - 12:00

Nova convocatòria del projecte Niu Incubadora Social per donar suport a iniciatives i idees emprenedores en l'àmbit de l'economia solidària al Prat

El projecte Niu Incubadora Social llança una nova convocatòria per donar...

divendres, 15 setembre, 2023 - 10:15

Comença la diagnosi sobre economia circular impulsada pel projecte Ecoindústria als polígons industrials del Delta del Llobregat

Es durà a terme entre setembre i novembre i facilitarà la transició cap a un...