Esteu aquí

Distribució i logística, motors de la competitivitat al delta del Llobregat

Projecte per identificar els principals canvis que s’estan introduint en el sector a partir de la implantació de la indústria 4.0 i dels nous perfils professionals que s’estan generant per a aquesta transformació

dimarts, 12 març, 2019 - 09:15

El projecte Distribució i logística com a motor de la competitivitat a la zona delta del Baix Llobregat (OIL) s’emmarca dins d’una estratègia territorial de desenvolupament econòmic promoguda i impulsada per ajuntaments de la comarca (Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat i el Prat de Llobregat), el Consell Comarcal del Baix Llobregat i els principals agents econòmics i socials que conformen el Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat.

El projecte OIL ha obtingut finançament en el marc de la convocatòria de subvenció de la Diputació de Barcelona per promoure l’ocupació a la indústria local 2018 - 2020. Segueix la línia de treball que va ser iniciada a l’any 2016 amb el projecte Promoure l’ocupació a la indústria alimentària al Baix Llobregat.

El projecte té com a objectiu promoure la competitivitat del sector de la logística i la distribució al delta del Llobregat a través de la identificació dels principals canvis que s’estan introduint en el sector a partir de la implantació de la indústria 4.0 i dels nous perfils professionals que s’estan generant per a aquesta transformació. 

Transformació del model

Des de fa uns anys, una sèrie de canvis tecnològics, innovacions i noves tendències de consum i producció estan transformant el model tradicional en el que l’activitat econòmica es desenvolupa. L’increment de l’e-commerce, l’augment en l’exportació, l’automatització de processos repetitius, la robòtica, la incorporació del big data, IOT i cloud, entre d’altres, tenen un impacte directe en la gestió de les empreses. I, molt especialment, en la cadena de subministrament, punt de connexió entre la producció i el consum. Un canvi de model en el subministrament de productes i serveis que els experts anomenen “logística 4.0”.

Aquests canvis i innovacions, plantegen nous reptes i oportunitats que només poden ser assolits si els recursos humans i la gestió del talent adquireix les noves habilitats i coneixements què aquesta transició demana El programa vol formar i desenvolupar les competències necessàries dels futurs treballadors d’aquests sector per fomentar la inserció de persones desocupades a través de la millora de la seva ocupabilitat, així com col·laborar en la retenció del talent com a factor clau de l’ocupació de qualitat.

Es tracta d’un projecte participatiu i en col·laboració amb els agents territorials i el teixit empresarial, per impulsar el desenvolupament d’un sector d’activitat clau en la comarca i en Catalunya.

El  programa estableix tres línies estratègiques de treball transversal com son la difusió de la industria 4.0, la promoció de les vocacions industrials i increment de la presència de les dones a les professions d’àmbit industrial tecnològic. 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 25 febrer, 2020 - 08:15

La formació professional, protagonista de la primera setmana de març

Les Jornades FP.PRAT es desenvoluparan del 2 al 6 al Centre de Promoció...

dijous, 13 febrer, 2020 - 08:45

Més de 300 alumnes del Prat visitaran aquest curs un forn de pa

L'activitat forma part del catàleg El Prat Educa per a infants de 3r de primària

dilluns, 10 febrer, 2020 - 10:15

Nova edició del certificat de professionalitat de Soldadura

El curs passat la inserció laboral va arribar al 73 %