Esteu aquí

Difusió d'IntersECCions més enllà del Prat

IntersECCions_mitjans_comunicacio_externs.jpg

dilluns, 11 març, 2019 - 12:15

La vessant comunicativa del programa IntersECCions és una aspecte que, encara que subsidiari al desenvolupament de les accions, és important perquè ajuda a crear un marc narratiu comú i un reconeixement social que dóna recolzament a tots els i les  implicades i, en definitiva, reforça el programa.

IntersECCions desplega diverses accions que, a nivell local, tenen com objectiu compartir amb les comunitats implicades i amb la ciutadania l’ampli ventall d’accions que es desenvolupen. Aquestes accions comunicatives serveixen per visibilitzar que el programa té una dimensió de ciutat que es concreta en el treball en xarxa que hi ha darrera de tots els projectes.

Són accions comunicatives les notícies al web municipal i del programa, l’article mensual a la Revista El Prat, el butlletí intern, la secció mensual a Planeta Prat d'El Prat Ràdio, els vídeos de'elprat.tv o la difusió a les xarxes socials (facebook, twitter, instagram) que es realitza des de la Oficina Tècnica d’IntersECCions. També és fonamental i significativa la tasca comunicativa que realitzen des dels seus mitjans els diferents centres educatius, equipaments culturals, entitats i agents implicats en el programa IntersECCions. Totes aquestes estratègies de difusió de proximitat es complementen amb accions comunicatives orientades a explicar més enllà del Prat com IntersECCions planteja un projecte de ciutat des de la cultura i l'educació.

El gabinet de premsa de l’Ajuntament s'encarrega de difondre el programa a mitjans de comunicació generalistes i especialitzats d'abast comarcal, autonòmic i estatals,  de premsa, ràdio i televisió, i l'oficina tècnica gestiona les peticions amb tots els agents del programa.

Tot seguit us oferim una selecció de la presència d’IntersECCions en els diferents mitjans des d'inicis d'aquest curs 2018-2019.

IntersECCions als mitjans comarcals

 • Connectats per la cultura. El Llobregat, 1 de Febrer de 2019. Llegiu l’article aquí. També disponible en versió impresa aquí.
 • El Ayuntamiento ofrece actividades extraescolares en inglés a alumnos de secundaria. El Far, 23 de Gener de 2019. Llegiu l’article aquí.
 • Connexió amb el projecte de l’àmbit científic tècnic digital a l’Institut Baldiri Guilera, dintre de Al Dia Llobregat. ETV, 21 de Gener de 2019. Visioneu el reportatge, entre els minuts 7.18 i 9.10, aquí.
 • Ajuntament del Prat i Ensenyament impulsen el programa IntersECCions. La Premsa del Baix, 4 de Desembre de 2018. Llegiu l’article aquí.
 • El Departament d’Ensenyament impulsarà amb l’Ajuntament del Prat un programa d’educació capdavanter. El Baix, 4 de Desembre de 2018. Llegiu l’article aquí.
 • Generalitat i Ajuntament impulsen un programa d’educació i cultura capdavanter. El Far, 4 de Desembre de 2018. Llegiu l’article aquí.
 • El Prat y la Generalitat suman esfuerzos por la educación y la cultura. El Llobregat, 3 de Desembre de 2018. Llegiu l’article aquí.
 • Més de 50 mestres reben formació per promoure converses literàries a les aules. El Far, 19 de Novembre de 2018. Llegiu l’article aquí.
 • Un programa municipal promoueve los vínculos entre escuela, cultura y comunidad. El Far, 28 de Setembre de 2018. Llegiu l’article aquí.
 • Nova oferta d’activitats extraescolars en anglès per a l’alumnat dels instituts. El Far, 6 de Setembre de 2018. Llegiu l’article aquí.

IntersECCions als mitjans autonòmics i estatals

 • Posem al centre del municipi l’educació i la cultura. Catalunya Ràdio – l’Ofici d’Educar, 6 de Març de 2019. Escolteu el programa radiofònic aquí.
 • Crida d’Educació 360 perquè els centres s’obrin a l’entorn. El Punt Avui, 24 de Febrer de 2019. Llegiu el reportatge aquí.
 • Educació i cultura, motors de canvi. Ara Criatures, 19 de Febrer de 2019. Llegiu el reportatge aquí.
 • Connectats: connexió amb els projectes d'anglès. La Xarxa,  25 de Gener de 2019. Escolteu el programa, a partir del 2:05:30, aquí.
 • El Prat obre una nova terminal: la revolució educativa i cultural. El Diari de l’Educació/El Diario de la Educación, 10 de Desembre de 2018. Llegiu el reportatge en la versió en llengua catalana aquí i la versió en llengua castellana aquí.
 • Ajuntament del Prat i Ensenyament impulsen un programa d’educació i cultura pioner. CCMA – 324, 3 de Desembre de 2018. Llegiu l’article aquí.
 • Ajuntament del Prat i Ensenyament impulsen un programa d’educació i cultura pioner. Vilaweb, 3 de Desembre de 2018. Llegiu l’article aquí.
 • Bargalló diu que l’educació necessita projectes educatius de ciutat. Al dia, 3 de Desembre de 2018. Llegiu l’article aquí.
 • Connectats: Connexió exterior amb el projecte LECXIT del Prat de Llobregat. Escolteu-lo aquí

Per últim, us compartim les peces comunicatives realitzades amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

 • Connectar educació cultura i comunitat. L'experiència del Prat de Llobregat. Educació 360, 30 de Gener de 2019. Veieu el vídeo aquí.
 • Article Educació, cultura, comunitat; transformació social del Prat. Dintre de la publicació “Més enllà del binomi cultura i educació: aproximacions des de l’àmbit local”. CERC, Octubre de 2018. Llegiu la publicació completa aquí.

Pròximament

En breu també es faran públics els reportatges sobre IntersECCions al mitjà escrit La Vanguardia i al programa de televisió España Directo.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

Arriba l'Octubre Ada Lovelace un any més

El cicle dedicat a la visibilitat de les dones científiques i engingyeres i a...
Modalitat art i educació 2021 Cap·pilaritat

divendres, 15 octubre, 2021 - 11:15

El projecte Cap·piralitat comença les performances sobre els quatre elements al Prat

La modalitat Art i educació de la convocatòria /Unzip 2021 proposa un espai d...

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:30

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Taula rodona amb la col·laboració de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), AVV...