Esteu aquí

Dia Internacional de la Dona: un mes d'activitats

TEMES: Persones,Dones

Tot i que, oficialment, el Dia Internacional de la Dona va ser el 8 de març, al Prat s'han organitzat tota una sèrie d'activitats durant el mes de març i més enllà, organitzades tant per l'Ajuntament com per entitats de la ciutat.

dijous, 1 abril, 2004 - 16:30

L'any 1977, Nacions Unides va declarar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona. Aquí al Prat, el 8 de març al vespre hi va haver una concentració a la plaça de la Vila, en què la popular jove pratenca Gemma Sabaté ("El Talp" de TV3) va llegir un manifest. L'acte, d'un clar to reivindicatiu, va comptar amb la presència de força dones que portaven peces de roba de color lila, símbol dels drets i llibertats femenines. A més, totes les dones de la ciutat van poder gaudir aquell dia d'una jornada de portes obertes a tots els equipaments esportius municipals del Prat.

Però les activitats van començar ja el 3 de març, amb l'exposició "Intents", de Raquel Garcia, que estarà al centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa fins el 26 de març. Altres actes als quals encara hi sou a temps d'assistir són els següents: Exposició "Sota la pell", poemes visuals de Teresa Sorribas i Esther Pardo (biblioteca municipal, fins el 31 de març); Cinefòrum amb la pel·lícula "Solas", de Benito Zambrano (centre cívic Jardins de la Pau, 18.30 h.); pel·lícula "Un ángel en mi mesa", de Jane Campion (25 de març, 19 h, a La Capsa); Conferència "Càncer de mama, la importància del diagnòstic precoç", a càrrec del doctor Agustín Pedro Escobedo, de l'hospital oncològic Duran i Reynals (25 de març, 18.30 h, a l'esplai de la Fundació "la Caixa"); Conferència "La situació de les dones treballadores d'origen africà a Catalunya", a càrrec de Belén Riosó i Alfonso Solomón, de l'associació cultural Riebapua (31 de març, 18.30 h, centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa).

Més enllà del mes de març, el 22 d'abril es farà la presentació de l'obra guanyadora de la II edició Premi Delta de literatura escrita per dones, a la biblioteca Josep Soler i Vidal, de Gavà. Finalment, pel 15 de maig està prevista la celebració de la I Trobada de Dones del Prat, al centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa. Podeu fer arribar qualsevol idea o proposta a la Regidoria de Promoció de la Dona de l'Ajuntament, o al correu electrònic trobadadones04@elprat.lamalla.net.

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

divendres, 3 abril, 2020 - 15:15

L’Ajuntament del Prat, preparat per actuar a la residència Onze de Setembre si la Generalitat ho autoritza

El municipi dona un important contingent de material sanitari als i les...

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...