Esteu aquí

Depana demana protecció internacional per al delta

L'entitat ecologista considera que els espais naturals del Prat haurien de ser inclosos a la xarxa Ramsar.

dimarts, 2 febrer, 2010 - 10:02

La lliga per la Defensa del Patrimoni Natural, Depana, ha presentat un informe en què demana que el delta del riu Llobregat sigui inclòs dins la Convenció Ramsar perquè es converteixi en una zona humida d'importància internacional.

La Convenció és un tractat internacional aprovat el 1971 a la ciutat iraniana de Ramsar per promoure la conservació i l'ús sostenible de les zones humides, especialment com a hàbitat d'aus aquàtiques. Un total de 1.886 espais naturals de 159 països estan inclosos a la xarxa de la Convenció Ramsar de protecció de zones humides.

Valor estratègic
Depana destaca el valor estratègic del delta del Llobregat a la conca mediterrània i l'entorn metropolità on és situat. A més del delta del Llobregat, l'informe també reclama que es protegeixin 16 espais catalans més que compleixen un o més dels requisits del conveni.

Avui dia, només quatre zones humides de Catalunya estan incloses a la llista de zones humides d'importància internacional: els parcs d'Aigüestortes i dels Aiguamolls de l'Empordà, l'estany de Banyoles i el delta de l'Ebre.

La proposta de Depana demana la incorporació a aquesta xarxa de 23.000 hectàrees repartides en 17 espais naturals, entre els quals destaquen, a més del delta del Llobregat, els aiguabarrejos del riu Segre amb el Cinca, la Noguera Pallaresa i la Noguera Ribagorçana, els aiguamolls del Baix Empordà, la desembocadura del Gaià i els estanys de Montcortès, Sils, Basturs, la Jonquera-Cantallops, Vila-Sana i Ivars d'Urgell.

Depana ha alertat que, segons les dades oficials del departament de Medi Ambient de la Generalitat, 25 de les zones humides catalanes catalogades tenen un estat de conservació deficient i 18 es troben en estat molt deficient. Depana considera que, "malgrat que s'hagi elaborat l'Inventari de Zones Humides de Catalunya, aquesta eina no s'ha traduït en un grau de protecció prou reconeguda i extensa per garantir la conservació dels valors naturals d'aquestes àrees".

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...