Esteu aquí

De la Seda a l'Eixample Nord

La Seda, des que es va fundar l'any 1925, ha format part de la nostra història.

divendres, 1 març, 2002 - 01:00

Qui de vosaltres o dels vostres familiars o amics més propers no ha creuat les vies del tren, dia rere dia, per anar a treballar a la Seda? La Seda, des que es va fundar l'any 1925, ha format part de la nostra història com a ciutat i també de la vivència personal de molts ciutadans i ciutadanes del Prat. Ha estat l'empresa que ha proporcionat més llocs de treball i que ha contribuït més decisivament a la conformació del Prat actual, a través d'una vinculació molt estreta amb la vida sociocultural de la ciutat. La Seda també ens va portar el progrés, va canviar la nostra manera de viure. Entre altres coses, va representar la incorporació de la dona al món del treball assalariat, i va implantar la presència de les centrals sindicals en l'àmbit de la industrialització. En fi, la història de la Seda i la del Prat del segle XX són una història comuna.

Actualment, aquelles immenses naus, al seu dia farcides d'activitat, de soroll, de màquines, de persones fent funcionar les màquines... són buides, quasi derruïdes. En pocs mesos veurem com les grans naus comencen a ser enderrocades i convertides en runa.

Però hem de mirar cap al futur i deixar que la legítima nostàlgia s'instal·li en els records. Així ho fem, i des de l'Ajuntament vivim amb optimisme el futur que ens proporcionen les circumstàncies actuals. Hem de pensar el que significa per a la ciutat la coincidència de dos esdeveniments que, des de diferents àmbits, convergeixen en el temps: d'una banda, el soterrament de les vies del tren que comportarà el pas del TGV pel nostre municipi, i, de l'altra, l'enderrocament de la Seda, després que els seus responsables decidissin posar fi a la seva activitat. Per a la ciutat representa la desaparició de les barreres que impedien créixer cap al nord del territori. El nostre projecte és ara crear un pla urbanístic per aixecar nous barris, amb tot el que això significa: habitatges, zones verdes, equipaments sanitaris, educatius, esportius, d'oci, d'esbarjo, etc. El que ja comencem a anomenar com l'Eixample Nord del Prat. Aquest és el nostre projecte de futur, que volem compartir amb tots vosaltres.

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...