Esteu aquí

Curses d'obstacles

Com és de complicat bellugar-se pel Prat tranquil·lament! Quan ningú no s'ho espera, diferents dificultats et fan la impressió de participar en una cursa d'obstacles, que esdevé missió impossible en el cas de ciutadans amb mobilitat reduïda -persones discapacitades, gent gran, cotxets de bebès o carros de la compra, etc.

divendres, 1 març, 2002 - 01:00

Podríem qualificar la situació de menor si la dificultat fos momentània, però ja no es comprèn quan són els contenidors els que, situats al costat dels passos de vianants, converteixen el fet de travessar el carrer en una aventura a cegues, de la mateixa manera que passa al conductor que circula per la calçada i ha d'endevinar si hi ha algú que vol travessar el carrer.
Una altra aventura és acostar-se als contenidors, al voltant dels quals s'apilen tota mena de restes producte d'una deficient campanya de sensibilització sobre l'ús i el disseny dels nous recipients que ha despistat molts usuaris i que obliga la resta a saltar entre caixes i bosses per poder arribar fins al contenidor.
Si decidim passejar per algun parc o per uns carrers determinats, els excrements de gos ens semblaran un flagell bíblic, una situació que caldria abordar amb actuacions més persuasives, duradores i eficaces, i amb la utilització de més mitjans tècnics, ja que són algunes zones concretes les que la pateixen.
D'altra banda, cal cridar l'atenció, també, sobre el lamentable estat en què es troben un gran nombre de calçades amb molts sots i forats que impliquen dificultats a l'hora de circular, i sobre la inexistència d'una política concreta pel que fa a aparcaments, cosa que obliga els veïns i les veïnes a circular durant estones interminables o a deixar el vehicle en llocs en els quals finalment es dificulta la mobilitat.
Tots aquests elements ajuden a configurar una imatge poc saludable i poc engrescadora a l'hora de sortir a gaudir dels carrers, les avingudes i els racons encantadors que tenim a la ciutat. I, mentrestant, a aquestes i altres inquietuds plantejades, l'equip de govern tan sols hi contesta amb tòpics com ara "Ho estudiem en aquests moments" o "No hem detectat que sigui una necessitat".
Els més de vint anys de govern de les mateixes persones els han rovellat els reflexos i han conformat un equip de govern municipal ancorat en la rutina que oblida el dia a dia. Calen idees i motivacions noves.       

José García
Portaveu del Grup Municipal del PSC          

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...