Esteu aquí

Cuina i cultures: un cicle per conèixer millor el món on vivim

Al llarg de tres sessions, el centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa celebra l'Any Nou Xinès, el Ramadà i el Dia del Poble Gitano

dimecres, 26 març, 2025 - 12:30

La gastronomia és molt més que menjar, forma part de la nostra identitat. La nostra cultura contempla la gastronomia com un dels eixos vertebradors de les comunitats i ha demostrat ser una eina que pot esdevenir facilitadora de les relacions entre persones. Amb aquesta idea neix ‘Cuina i cultures’, un cicle de trobades gastronòmiques que convida a tots i totes a endinsar-se, a través de la cuina, a esdeveniments significatius en les cultures que conviuen al nostre territori. A través d’aquestes sessions, es vol fomentar la interculturalitat i desmuntar estereotips i prejudicis, oferint un espai de trobada i aprenentatge compartit.

Les sessions se celebren a la cuina del centre cívic un dimecres al mes, de 18 a 20 h, i estan dinamitzades per persones originàries de la cultura protagonista de cada taller, que comparteixen la seva experiència i sabers.

El cicle va començar el 19 de febrer per celebrar l’Any Nou Xinès. De la mà de la tallerista Xiaohui, les participants van aprendre a elaborar Jiaozi. A través d’aquesta experiència culinària, els i les participants van submergir-se en la riquesa de les tradicions xineses, tot descobrint-ne els secrets des de la preparació de la massa fins al farcit.

El vespre del 28 de febrer va començar el Ramadà, per això el passat 19 de març vam conèixer algunes receptes típiques d'aquesta festivitat. La Ramaa, va acompanyar aquest procés per crear Uzzi amb salsa iogurt i Muhallebi, plats contundents per trencar el dejuni quan es pon el sol.

El pròxim 9 d’abril, en commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano, es cuinaran gachas amb l’associació Lacho Bají Calí (‘la bona sort gitana’ en romanó). Serà una oportunitat per apropar-se a la cultura gitana a través de la seva gastronomia.

En resum, aquest cicle promou el reconeixement de la diversitat cultural de les veïnes com una riquesa del nostre territori, utilitzant la cuina com una eina per obrir espais de trobada, diàleg i reconeixement mutu.

Aquesta activitat contribueix a l’ODS

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 4 juliol, 2025 - 10:30

Del 1850 al 2025: La Capsa i la història musical del Prat, ara en exposició

Un viatge sonor per la identitat i l'evolució musical de la ciutat

dijous, 3 juliol, 2025 - 10:15

Obertes les inscripcions per a la 23a Mostra d’Entitats

Inscripcions del 16 de juny a l’1 de setembre de 2025

dijous, 3 juliol, 2025 - 09:45

Nova edició dels concerts al porxo de L'Escola d'Arts en Viu

Un any més l'espai de porxada de Torre Balcells ha acollit aquests concerts d...