Esteu aquí

Cuida-te-les!: l’expressió artística com a mitjà per fer salut

La valorització del propi cos i l’empoderament de les persones en el procés de curació centren la commemoració dels Dies de la Salut Mamària i la prevenció del Càncer de Mama al Prat

El disseny s'ha fet amb les fotografies de participants als taller de pintura corporal a càrrec de Zinteta, fets al setembre 2018

dijous, 18 octubre, 2018 - 10:15

Com cada octubre, la Junta local Catalunya Contra el Càncer, amb la col·laboració de diverses entitats i col·lectius de la ciutat, juntament amb els Serveis municipals de Salut Pública i Consum, organitzen actes de reflexió i sensibilització al voltant dels dies de la Salut Mamària i la Prevenció del Càncer de Mama 2018.

El mes de setembre passat es van celebrar els tallers Cuida-te-les! de pintura coporal a càrrec de Cinta Tort (Zinteta), on van participar més de 70 persones que van  “posar el cos” per experimentar  a través de l’art la valorització del propi cos, prendre consciència i fer salut.

Fruit dels tallers comptem amb fotografies de les participants, que han estat  centrals en el disseny del programa d’actes.

El projecte ha crescut tant que es va veure l’oportunitat de generar i articular discurs entorn a com des de la vessant artística es pot contribuir a promoure els hàbits saludables. Per això hi haurà aquesta interessant taula rodona el dilluns 29 d’octubre on participarà, entre altres, el Teatre Kaddish, Zinteta, i representants del món sanitari especialitzades en l’abordatge mèdic de la prevenció i la curació del càncer de mama.

Dissabte 20 d’octubre a la plaça de Catalunya hi haurà la Tarda de Festa , amb  mostres de cultura popular, xocolatada, gospel, actuacions musicals i un taller de serigrafia de tote bags (bosses de cotò) a càrrec de Zinteta, obert a tothom.

Altres propostes interessants són la visita a l’ICO el 23 d’octubre (inscripcions del 15 al 19 d’octubre) al tel. 93 379 00 50 5370, de 9 a 13 h i la ja emblemàtica il·luminació amb color rosa de l’edifici consistorial i la torre de l’aigua els dies 19 i 20 d’octubre.

Cal recordar que que l’autoexploració és recomanable però no substitueix les mamografies, i cal seguir els protocols mèdics establerts.

Trobreu tota la informació a elprat.cat/salut o A/e: salut@elprat.cat

Nou codi europeo contra el càncer

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 setembre, 2021 - 15:15

Èxit de participació a la 18a Trobada de Dones

Com cada any, al mes de setembre es realitza la Trobada de Dones. Un espai de retrobament després de l’estiu, que representa l’inici dels curs feminista al municipi. ...

dijous, 23 setembre, 2021 - 11:30

Lliurats els premis del IV Certamen Fotogràfic Josep Raduà i Torres

Organitzat per l'Associació Gastronòmica i Cultural Les Escarxofes del Prat

dimecres, 22 setembre, 2021 - 13:15

Es reprèn el club de lectura “Grans lectors”

En cas d’haver-hi més persones interessades està previst l’obertura d’un nou...