Esteu aquí

Creix el nombre de flamencs al riu Llobregat

TEMES: Urbà

Aquest cap de setmana se n'han vist fins a 35 exemplars, la xifra més elevada de l'hivern

dilluns, 16 març, 2015 - 13:52

Aquest cap de setmana ha estat vistos 35 flamencs al riu Llobregat, entre el pont del Pratenc i els Espais Naturals del Riu.

No és inusual que hi hagi flamencs al delta del Llobregat, però sí en quantitats tan elevades. Normalment es veuen individus solitaris o grupets petits a la platja de Ca l'Arana, a la maresma de les Filipines o, de forma cada cop més freqüent, al riu Llobregat, aigües avall del pont en construcció del polígon Pratenc.

Els flamencs passen temporades a l'hivern o durant les migracions de primavera o tardor, en ruta cap a les seves colònies de cria més properes: el delta de l'Ebre o la Camarga (delta del Roine). Aquestes poblacions del Mediterrani occidental estan interconnectades i intercanvien individus entre elles, segons les condicions particulars de cada espai quan arriba l'època de cria.

Aquest hivern el nombre de flamencs adults ha estat molt elevat i la seva presència una constant en el riu Llobregat, entre el pont del Pratenc i els Espais Naturals del Riu. Aquest cap de setmana, amb els 35 flamencs detectats, ha estat el que ha registrat un nombre més elevat d'aquestes aus durant aquest hivern.

La seva presència permanent i la seva proximitat s'ha convertit en un atractiu suplementari per als visitants d'aquests espais.

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 maig, 2019 - 14:30

Els autobusos tornaran a circular per Verge de Montserrat el 12 de juny

La línia L78 mantindrà el recorregut actual i les línies 165 i 65 deixaran de...

dijous, 23 maig, 2019 - 12:00

El tram central de Verge de Montserrat guanya espai per als vianants

Al llarg de divendres s’anirà obrint el passeig central i dissabte al matí ja...

dimecres, 22 maig, 2019 - 10:45

Tres escoles del Prat van construint el projecte de camins escolars

Es presenta el projecte pilot a les comunitats de les escoles Pepa Colomer,...