Esteu aquí

"Corresponsals pel civisme" visitaran entitats i escoles

L'objectiu és fomentar entre la ciutadania el coneixement de l'Ordenança municipal de convivència i civisme.

dilluns, 6 novembre, 2006 - 14:45

El projecte Corresponsals pel civisme ofereix un servei de voluntaris i voluntàries per informar i reflexionar sobre l'Ordenança municipal de convivència i civisme.

Els corresponsals, que començaran a actuar aquest mes de novembre, acudiran a aquelles entitats i centres educatius que ho sol·licitin i faran una sessió de treball on exposaran els aspectes essencials de l'Ordenança, el text de la qual podeu consultar en el document (Pdf) situat a peu de pàgina.

L'Ordenança municipal de convivència i civisme es va aprovar fa tres anys, juntament amb el Pacte pel civisme, un compromís entre Ajuntament, ciutadania i entitats per transmetre i exercir els valors cívics i de convivència.

L'Ordenança, doncs, assumeix els valors del Pacte i esdevé una eina que regula les conductes de la ciutadania en diversos àmbits de convivència: conductes en espais públics, respecte del mobiliari urbà, contaminació acústica i visual, tractament de residus i molts altres temes.

Per tal de difondre i d'apropar l'Ordenança a tothom, l'Ajuntament ha editat 6.000 exemplars d'un llibret, atractiu i pedagògic, titulat El Prat, pel civisme i la convivència.

Xarxa Cívica Ciutadana
Les persones interessades a seguir de prop les accions cíviques al Prat poden formar part de la Xarxa Cívica Ciutadana, una base de dades informatitzada de persones que reben informació de totes les accions que es fan i, alhora, se les convida a participar-hi.

Voleu participar-hi?
Si esteu interessats a formar part del projecte Corresponsals pel civisme, de la Xarxa Cívica Ciutadana o bé voleu el llibre El Prat, pel civisme i la convivència, adreceu-vos al Programa de Civisme de l'Ajuntament, tel. 933 790 050 ext. 4488, rossell@aj-elprat.es.

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...