Esteu aquí

"Corresponsals pel civisme" visitaran entitats i escoles

L'objectiu és fomentar entre la ciutadania el coneixement de l'Ordenança municipal de convivència i civisme.

dilluns, 6 novembre, 2006 - 14:45

El projecte Corresponsals pel civisme ofereix un servei de voluntaris i voluntàries per informar i reflexionar sobre l'Ordenança municipal de convivència i civisme.

Els corresponsals, que començaran a actuar aquest mes de novembre, acudiran a aquelles entitats i centres educatius que ho sol·licitin i faran una sessió de treball on exposaran els aspectes essencials de l'Ordenança, el text de la qual podeu consultar en el document (Pdf) situat a peu de pàgina.

L'Ordenança municipal de convivència i civisme es va aprovar fa tres anys, juntament amb el Pacte pel civisme, un compromís entre Ajuntament, ciutadania i entitats per transmetre i exercir els valors cívics i de convivència.

L'Ordenança, doncs, assumeix els valors del Pacte i esdevé una eina que regula les conductes de la ciutadania en diversos àmbits de convivència: conductes en espais públics, respecte del mobiliari urbà, contaminació acústica i visual, tractament de residus i molts altres temes.

Per tal de difondre i d'apropar l'Ordenança a tothom, l'Ajuntament ha editat 6.000 exemplars d'un llibret, atractiu i pedagògic, titulat El Prat, pel civisme i la convivència.

Xarxa Cívica Ciutadana
Les persones interessades a seguir de prop les accions cíviques al Prat poden formar part de la Xarxa Cívica Ciutadana, una base de dades informatitzada de persones que reben informació de totes les accions que es fan i, alhora, se les convida a participar-hi.

Voleu participar-hi?
Si esteu interessats a formar part del projecte Corresponsals pel civisme, de la Xarxa Cívica Ciutadana o bé voleu el llibre El Prat, pel civisme i la convivència, adreceu-vos al Programa de Civisme de l'Ajuntament, tel. 933 790 050 ext. 4488, rossell@aj-elprat.es.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia Internacional del Drets Humans amb diferents activitats

L'Organització de les Nacions Unides va establir el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Huma...