Esteu aquí

Conveni entre l'Ajuntament i l'EMT per implantar el bicing al Prat

El bícing tindrà 25 estacions a la ciutat, un dels 16 municipis metropolitans on s'implantarà aquest sistema de lloguer públic de bicicletes.

dijous, 5 febrer, 2009 - 14:13

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i el president de l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT), Antoni Poveda, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la implantació del sistema públic de mobilitat en bicicleta, Àrea Bicing, al municipi.

El conveni preveu, en una primera fase, crear al Prat 25 estacions de bicing a tot el municipi, amb 16 ancoratges cadascuna. La ubicació de les estacions serà determinada de comú acord entre l’Ajuntament i l’EMT.

L'objectiu final és aconseguir una xarxa d'estacions situades a una distància màxima entre elles de 300 a 400 metres. La primera fase cobrirà preferentment els trajectes bàsics, especialment els que connecten les estacions de transport, per afavorir la intermodalitat, i els principals equipaments i serveis públics de la ciutat.

El conveni també estableix la instal·lació de cartells de publicitat i d'informació del sistema bicing a les estacions de les bicicletes i als seus voltants.

El bicing al Prat començarà amb 200 bicicletes i tindrà un cost aproximat de 3.000 euros per bicicleta i any. El sistema tarifari preveu una fracció inicial de temps d'ús gratuït i fraccions posteriors de pagament. Respecte a l'abonament, es preveu oferir-lo de tipus anual, mensual i diari.

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...