Esteu aquí

Conveni entre l'Ajuntament i la Fundació Mapfre per a la integració sociolaboral de joves amb discapacitat intel·lectual

Mijoler i Jarque, durant la signatura del conveni.

dimecres, 9 juny, 2021 - 09:15

L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i el representant de la Fundació Mapfre a Barcelona, Jonathan Jarque, han signat un acord de col·laboració per dinamitzar el Programa Social d'Ocupació de Fundació Mapfre, que inclou, entre altres, la iniciativa Juntos Somos Capaces - Junts Ho Podem Fer, que dóna suport a joves amb discapacitat intel·lectual o amb problemes de salut mental i fomenta la seva integració sociolaboral, o la Convocatòria d'ajudes a l'ocupació Accedim. 

Jarque ha reconegut a l'Ajuntament del Prat el seu "compromís" amb la plena integració de les persones amb més necessitats i el seu "suport" a la formació i al futur professional d'aquestes persones. Per la seva banda, Mijoler ha agraït la col·laboració de Fundació Mapfre per contribuir al fet que aquestes persones acabin amb les barreres que encara els impedeixen ser més independents i feliços, "barreres que no tenen a veure amb la seva falta de capacitat laboral o professional, sinó amb la falta de confiança i suport de la societat. Al Prat treballem perquè tothom, independentment de les seves capacitats diverses, pugui desenvolupar un projecte de vida ple".

Més de 10 anys de trajectòria

El programa Juntos Somos Capaces - Junts Ho Podem Fer, amb més de 10 anys de trajectòria, col·labora directament amb entitats socials, associacions empresarials i institucions públiques, com l'Ajuntament del Prat, per aconseguir la integració sociolaboral i la normalització de les persones amb discapacitat intel·lectual i / o trastorn de salut mental.

La Convocatòria d'ajuts a l'ocupació Accedim, dirigides a petites empreses, autònoms i entitats socials afavoreix tant el manteniment de l'ocupació dels treballadors contractats el 2020 com la generació de nous llocs de treball.

Jonathan Jarque, ha assenyalat que "l'Ajuntament del Prat ve demostrant de manera continuada el seu gran compromís amb les persones més vulnerables, donant suport diferents actuacions a favor d'aquestes, així com la seva preocupació pels autònoms i PIMES que actualment travessen una situació molt complicada". En aquest sentit, ha destacat exemples que mostren la llarga trajectòria de compromís amb la inclusió social de la ciutat com la de Centre d'Educació Especial Can Rigol o el Centre Especial de Treball Tesiprat. Respecte a les ajudes a autónomis i PIMES en temps de crisi, cal destacar la mobilització de centenars de milers d'euros en dues edicions d'una línia d'ajudes dedicades a ajudar a tornar a aixecar persianes a aquells comerços que es van veure obligades a baixar-durant el confiniamiento.
 

Compartir

Noticies relacionades

Curs acollida Nova Ciutadania

dijous, 2 desembre, 2021 - 10:30

L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades

L’Ajuntament del Prat ha iniciat un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per un...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia Internacional del Drets Humans amb diferents activitats

L'Organització de les Nacions Unides va establir el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Huma...