Esteu aquí

Conveni amb l'associació Espigoladors per impulsar projectes d'economia social i d'integració laboral

L’entitat, que rebrà una subvenció municipal de 75.000 €, executarà el projecte Laboratori d’innovació en la lluita contra el malbaratament alimentari

Mireia Barba i Lluís Tejedor signen el conveni, acompanyats per la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació, Marta Mayordomo.

Mireia Barba i Lluís Tejedor signen el conveni, acompanyats per la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació, Marta Mayordomo.

dilluns, 29 maig, 2017 - 12:45

L’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i la presidenta de l’associació Espigoladors, Mireia Barba, han signat avui un conveni de col·laboració per impulsar projectes d’economia social i d’integració laboral de persones aturades amb dificultats especials –majoritàriament joves i aturats de llarga durada-. L’Ajuntament atorgarà a Espigoladors una subvenció de 75.000 € perquè pugui desenvolupar els esmentats projectes durant l’any 2017. 

En el marc d’aquest conveni, Espigoladors posarà en marxa el projecte anomenat Laboratori d’innovació en la lluita contra el malbaratament alimentari, un dispositiu que té per objectiu generar activitat econòmica d’economia circular d’alt impacte social, donant a conèixer i posant en valor la lluita contra el malbaratament alimentari, a través d’una estratègia d’inclusió social. 

Espigoladors és una associació sense ànim de lucre que, entre altres propòsits, lluita contra el malbaratament alimentari i per afavorir l’accés a una alimentació sana, saludable i nutritiva d’alguns col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat.

Seu central al Prat

L’Ajuntament del Prat i Espigoladors venen col·laborant per concretar la ubicació d’aquesta associació en el municipi. En aquest sentit, l’Ajuntament ha cedit per 10 anys tres locals municipals al carrer del Riu Túria del barri de Sant Cosme, amb l’objectiu de posar en marxa un obrador de productes procedents de l’espigolada. D’aquesta manera, el Prat esdevindrà la seu central d’Espigoladors.

Així mateix, Espigoladors ve col·laborant amb el teixit de l’economia social i cooperativa del Prat, participant en la Taula de coordinació del sector i en l’associació PLEGATS, ens col·laboratiu composat per vàries entitats de l’economia social que promou un ecosistema de l’economia social i solidària al Prat. 

Què fa Espigoladors?

La ubicació al Prat d’Espigoladors li permet disposar d’un posicionament estratègic al Parc Agrari del Baix Llobregat,  des d’on desplegar totes les seves potencialitats com a entitat de referència, a nivell nacional e internacional, en la lluita contra el malbaratament alimentari.

Una de les activitats principals de l’associació és el programa d’espigolament que realitza en col·laboració amb empreses dels sectors agrari i de distribució de fruites i verdures. Els aliments que aquestes empreses rebutgen o no poden comercialitzar es canalitzen cap a entitats socials. Amb l’obertura de l’obrador, prevista per al proper mes de setembre, una part important dels productes rebutjats es transformaran en conserves de qualitat que, sota la marca “És-imperfect”, comercialitzarà Espigoladors.

A l’obrador hi treballaran 5 persones, tres de les quals seran persones amb dificultats d’inserció laboral. 

Així mateix, altres persones participants en el projecte treballaran en l’espigolada de camps del Parc Agrari.
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 juliol, 2020 - 09:30

El Mercat de Pagès torna al seu lloc habitual a la pl. de Pau Casals

Cal seguir respectant les mesures de distància i higiene i actuar amb...

dimecres, 1 juliol, 2020 - 08:45

Comença la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma

Les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran...

dimarts, 30 juny, 2020 - 14:15

Les comunitats veïnals recuperen part de la normalitat

Es poden celebrar ja juntes de persones propietàries presencials? És...