Esteu aquí

Control municipal d’establiments on es ven peix

Els Serveis Municipals de Salut i Consum inspeccionaran una trentena de botigues a la ciutat

El correcte etiquetat del producte és una qüestió molt important

dimecres, 3 octubre, 2018 - 08:00

Els Serveis Municipals de Salut i Consum, dins de les línies de treball de protecció de la salut de la població, han encetat una campanya de control d’establiments on es ven peix.

Es preveu el control d’un total de 33 establiments, on es vigila, per exemple, la correcta conservació del peix en especial el blau (tonyina, sardina..) , que per la seva composició és més sensible a la formació d’histamina, component que pot donar reaccions al·lèrgiques.  Altres aspectes que es controlen són: bon aspecte del producte (ulls i pell brillant i ganyes de color intens) i absència de paràsits (anisakis); exposició adequada de la informació respecte a l’origen del peix, mètode de pesca, etc.

Recomanacions a nivell particular

Les persones consumidores també poden contribuir a la protecció i a la seguretat a l’hora de menjar peix (l'anisakiasis és fàcil d’evitar). Alguns exemples són: congelar prèviament quan es fa boquerons en vinagre, sashimi, sushi, carpaccios i altres especialitats a base de peix cru. Si es compren el.laborats, la congelació ja s’ha fet previament per part de l’establiment venedor. La cocció, fregit, enfornat o planxa a un mínim de 60º durant un minut, destrueixen el paràsit. 

Consulteu aquest fulletó explicatiu.

Més informació a elprat.cat/salut

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 3 novembre, 2025 - 13:00

T’agradaria ser Patge Reial?

Ja pots presentar la teva candidatura, a partir del 3 de novembre

divendres, 31 octubre, 2025 - 09:15

Un icònic retrat a llapis del Potablava més pur, obra de Xavi Mateo, il·lustra el cartell de la 52a Fira Avícola del Prat

Al cartell se suma aquest any un mural de gran format inspirat en l'obra de...
Rubén Barba.

dimecres, 29 octubre, 2025 - 13:15

“Aquí els infants busquen carinyo, i els en donem. Volen que els escoltin, i els escoltem”

Entrevista a Rubén Barba, director de l’Esplai GISC, que celebra mig segle d...