Esteu aquí

Control del trànsit urbà

Com cada vegada que s'inicia un nou any, el Servei Català de Trànsit de la Generalitat, coordinadament amb els ajuntaments, elaboren les directrius genèriques que hauran de seguir les policies locals en matèria de trànsit.

diumenge, 1 febrer, 2004 - 15:23

Els àmbits sobre els quals es reforçaran les mesures de vigilància i control per part de la Policia Local del Prat persegueixen els següents objectius:

  • Control de les conduccions imprudents o temeràries, la velocitat inadequada i la conducció sota els efectes de l'alcohol o altres substàncies que alterin la percepció.
  • Utilització dels mecanismes de seguretat passiva: utilització del cinturó per part de tots els ocupants del vehicles, els mecanismes de retenció d'infants i el casc.
  • Contenció de les actituds o accions insolidàries dels conductors, com ara els estacionaments en indrets on l'obstacle visual que produeixen pot crear risc afegit a la circulació viària, l'estacionament en passos de vianants, a les voreres i en doble filera.

També es comprovarà la documentació dels conductors i dels vehicles. Els agents verificaran si la documentació que exhibeixen els conductors és la reglamentària per al tipus de vehicle que condueixen. Així, es comprovarà el permís de circulació o certificat de característiques, si són ciclomotors, el permís de conduir, les targetes d'inspecció tècnica amb les reformes o periodicitat que procedeixi i, fonamentalment, la cobertura de l'assegurança obligatòria. El vehicle que no disposi de la corresponent assegurança podrà ser immobilitzat i/o ingressat en dipòsit municipal de vehicles.

Totes aquestes mesures tenen com a objectiu principal la millora de les condicions de seguretat i circulació tant dels vehicles com, sobretot, dels vianants i reduir el risc d'accident.

Armilles reflectants

Amb l'entrada en vigor del nou Reglament General de Circulació, a partir del mes de juny de 2004 serà obligatòria la utilització d'armilles reflectants per part de tot conductor o altra persona que, en cas d'avaria, hagi de sortir del vehicle i accedir a la calçada o al voral d'una via interurbana.


Redacció

 

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...