Esteu aquí

Control de sorolls, fums i gasos

Arriba el bon temps, obrim les finestres per ventilar la casa i, sovint, el soroll que ens arriba del carrer és molest. La causa principal és el trànsit, sobretot els ciclomotors trucats i els cotxes amb la música a tot volum.

dimarts, 1 juny, 2004 - 14:07

Durant el mes de juny, la Policia Local del Prat durà a terme una campanya intensiva de control i sanció dels vehicles que superin els nivells permesos d'emissió de sorolls fums i gasos.

En el cas dels ciclomotors, el bon estat del motor i del tub d'escapament, així com un bon silenciador, permet que no facin més soroll que altres vehicles. Pel que fa als cotxes que circulen amb la música a tot volum, i sovint amb les finestres abaixades, també seran sancionats, en virtut de l'ordenança municipal de convivència ciutadana, que preveu multes de fins a 151 euros, que, en cas de reincidència o alteració greu de l'ordre i el descans veïnal, poden arribar a 451 euros. Pel que fa al soroll dels tubs d'escapament, la sanció pot ser de fins a 91 euros i fins i tot es pot arribar a la immobilització dels vehicles.

Contaminació

Les emissions de fums i gasos que fan els vehicles a motor passen sovint més desapercebudes que el soroll, però són la causa principal de la contaminació atmosfèrica a les ciutats. Per això, la Policia Local també controlarà aquestes emissions, aturarà aleatòriament els vehicles i els farà una prova in situ amb un aparell homologat.

Els que superin els nivells permesos seran sancionats de manera condicionada al fet que en un termini d'uns quants dies solucionin en un taller l'anomalia.

Compartir

Noticies relacionades

Arbre

dimarts, 26 octubre, 2021 - 09:45

Comença la renovació d’arbrat de la ciutat per la tardor i hivern

Aquesta campanya té l’objectiu de revisar, tractar i plantar nous arbres de...
Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...