Esteu aquí

Continuen les obres a la Crtra. de la Marina

TEMES: Urbà

Les obres de reurbanització del carrer de la Carretera de la Marina, un dels principals projectes urbanístics de l'actual mandat municipal, continuen endavant. D'aquesta manera, un dels carrers més importants del Prat canviarà radicalment de fesomia.

dilluns, 1 abril, 2002 - 02:00

Dintre del pla d'obres de la reurbanització del carrer de la Carretera de la Marina, de moment ja s'ha posat en servei una primera part del tram finalitzat, corresponent a la primera fase, que comprèn el recorregut entre l'avinguda de l'Onze de Setembre i l'encreuament amb el carrer de Lleida. Les obres en aquest tram han estat especialment complicades, ja que, a més, ha calgut incorporar el collector al llarg d'una de les calçades. També, s'han substituït els serveis, s'ha instal·lat tub per a fibra òptica, nous fanals d'enllumenat públic i nous arbres a la mitjana del carrer, amb la finalitat d'alliberar les voreres per al pas de vianants.
Respecte a la construcció del col·lector, cal recordar que els Fons de Cohesió de la Unió Europea hi aporten 3.156.020 euros. L'obra forma part del projecte de construcció del col·lector unitari (aigües residuals més pluvials) de la conca de la Marina.
El programa inicial d'execució de les obres de reurbanització de la Carretera de la Marina, pateix un lleuger endarreriment, ja que encara resta per executar l'encreuament amb el carrer de Lleida. Aquesta obra es farà dintre de la segona fase, per tal de poder posar en servei la primera. Amb la finalitat de complir els terminis totals de les obres, s'ha previst començar a treballar, ja, en les voreres de les illes més properes al nucli antic de la ciutat, tot i que en realitat això correspondria a la tercera fase. Això, no obstant, no afectarà les calçades. Els treballs s'iniciaran per l'illa compresa entre Lo Gaiter del Llobregat i Pau Casals. Al mateix temps continuaran les obres, tal com estava previst a la segona fase, a partir de Lleida. Les voreres que donen davant de l'institut Estany de la Ricarda se sotmetran a les obres durant els propers mesos d'estiu, amb la finalitat d'evitar molèsties als usuaris.

Substitució de l'arbrat
Tal com recull el projecte de reurbanització, els pins de les voreres s'estan substituint. Passats uns anys des de la seva plantació, ha quedat demostrat que aquest tipus d'arbre no és el més idoni per conviure amb voreres estretes, molt a prop de les façanes i en una zona amb una densitat de població i d'activitat comercial important, com és el cas d'aquest carrer.
En els darrers anys, l'Ajuntament ha rebut reiterades queixes de veïns per culpa de la resina que embrutava vehicles i persones, per la persistent pinassa que s'acumulava al carrer, així com pel continu deteriorament del paviment de les voreres a conseqüència de la força de les arrels dels pins. Fins i tot, en algun tram del carrer, la calçada s'ha aixecat a causa de la pressió exercida per les arrels.
És per això que, abans de prendre una resolució definitiva, l'Ajuntament va demanar un informe al biòleg i professor Josep Selga, de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona. Selga va procedir a fer una anàlisi de cadascun dels arbres del carrer i va concloure que tan sols 31 pins podrien replantar-se amb possibilitats reals de sobreviure al trasplantament. La resta d'arbres, malauradament, han hagut de ser tallats. La nova plantació a tot el llarg de la Carretera de la Marina comptabilitzarà 142 arbres nous.

NÚRIA PEDRALS 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 21 gener, 2020 - 09:30

Nous ajuts per a la rehabilitació d'edificis residencials amb criteris energètics

Se subvencionarà la redacció de projectes i treballs tècnics per rehabilitar...

dimecres, 15 gener, 2020 - 14:15

Dijous i divendres, treballs de manteniment del paviment al c. Lleida

Talls de trànsit, prohibicions d'estacionament i desviament d'autobusos

dimecres, 15 gener, 2020 - 13:15

Acaben les obres de remodelació dels carrers Girona i Tortosa

Les obres havien restat un temps inacabades a causa de la no execució dels...