Esteu aquí

Consum responsable i de proximitat, també al Black Friday

Catalunya ha importat dels Estats Units la celebració del Divendres Negre (Black Friday) i del Ciberdilluns

divendres, 24 novembre, 2017 - 13:00

L’últim divendres de novembre se celebra als Estats Units el Black Friday, és a dir, el Divendres Negre (24 de novembre). Malgrat que el divendres és el dia en què es concentren la major part de les ofertes, alguns comerços allarguen l’esdeveniment en els dies anteriors o posteriors. Hi participen tant les botigues i centres comercials físics com les botigues en línia.

Tres dies després, hi ha el Ciberdilluns (27 de novembre). A diferència del divendres, en aquest dia les rebaixes i les promocions s’ofereixen només a les botigues i portals en línia. És important tenir en compte que quantes més dades proporcioni una botiga en línia sobre ella mateixa, més fiable serà (correu electrònic, telèfon, alguna adreça física, NIF del comerç, etc.).

Recordeu que:

• Els comerços no estan obligats a participar en aquestes campanyes i per tant, no totes les botigues oferiran rebaixes.

• Les ofertes a Internet no tenen per què coincidir amb les ofertes presencials.

• Les ofertes han d’informar sobre la seva durada, el preu del producte abans i durant la campanya, o el tant per cent de descompte.

• En el cas de les compres en línia teniu, com a mínim, un termini de 14 dies per retornar el producte. Abans de comprar, informeu-vos bé de les condicions i procediment de les devolucions. Alguns productes no es poden retornar.

• En el cas de les compres en línia a plataformes ubicades a l'estranger, sobretot fora de la Unió Europea, la compra pot sortir més cara per les despeses d'importació o d'enviament. A més, la garantia podria no ser vàlida a l'Estat. Comerç de proximitat Recordem que consumint a establiments de proximitat, donem suport al petit comerç, amb l’efecte beneficiós que té als barris, i promovem l’emprenedoria local i l’ocupació.

Servei Públic de Consum al Prat

Recordeu que al Prat hi ha el Servei Públic de Consum (Serveis municipals de Salut Pública i Consum) l’accés al qual és gratuït. Podeu rebre atenció presencial (c. Major 23), consultar el seu espai web o escriure a omic@elprat.cat

Noticies relacionades

dilluns, 3 agost, 2020 - 13:00

Agents cívics nocturns treballaran pel compliment de les normes de prevenció de la COVID-19

També vetllaran per la bona convivència i civisme als espais públics durant...

dilluns, 3 agost, 2020 - 10:30

Aquest estiu l'Ajuntament visitarà les piscines d'ús públic del Prat que inclouen centres esportius i hotels

El seguiment inclou la revisió de les mesures de prevenció i higiene en el...

divendres, 31 juliol, 2020 - 12:30

L'Ajuntament ja ha atorgat els primers 54.000 € d'ajuts a comerços que pateixen la crisi de la COVID-19

Són ajudes per facilitar que els establiments de la ciutat puguin reobrir o...