Esteu aquí

Constitució de la xarxa local de Noves Oportunitats Educatives (NOE) del Prat

Va tenir lloc el passat dijous 18 de novembre

dijous, 25 novembre, 2021 - 12:45

El passat dijous 18 de novembre va tenir lloc la constitució de la Xarxa Local de Noves Oportunitats Educatives (NOE). Aquesta taula està formada pels diferents departaments municipals (educació, joventut, desenvolupament econòmic i acció social), serveis educatius, representants d’instituts i entitats socials.

La Xarxa NOE pretén ser un espai de treball interprofessional que augmenti el potencial de les coordinacions de professionals per lluitar contra l’Abandonament Escolar Prematur. La Xarxa NOE ha de funcionar com un grup motor en el marc de la Xarxa d’Orientació del Prat, que millori les oportunitats formatives dels i les joves dins d’aquest espai de relació professional. Durant la sessió es va presentar el pla de treball del curs 21/22, a on es farà una feina d’anàlisi i detecció de necessitats que pugui assentar les bases del futur Servei de Noves Oportunitats Educatives al municipi.

La constitució d’aquesta xarxa s’emmarca en el desenvolupament del programa de Noves Oportunitats Educatives 4.10 que promou la Diputació de Barcelona a 8 municipis pilot, del qual el Prat de Llobregat en formem part. L’objectiu del NOE és contribuir a reduir l’abandonament escolar prematur afavorint el paper dels governs i els contextos locals, per això es centra en la millora dels recursos de noves oportunitats educatives i en un seguiment longitudinal de les trajectòries dels joves de 16 a 24 anys.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 4 octubre, 2022 - 11:15

La lliçó inaugural dona la benvinguda al curs 2022-2023

El passat dijous 29 de setembre, l’auditori del Cèntric Espai Cultural va acollir la lliçó inaugural del curs 2022–2023. Un acte que té per objectiu ...

dijous, 29 setembre, 2022 - 12:15

El LECXIT busca persones voluntàries

A moltes escoles de primària del Prat hi ha nens i nenes que llegeixen una hora a la setmana acompanyades de persones joves o adultes, que els acompanyen en l’aventura de llegir. Aquestes ...

dimarts, 27 setembre, 2022 - 13:00

Aquest dijous, nova edició de la lliçó inaugural pel curs escolar 2022-2023

La Begoña Román serà l'encarregada de la ponència