Esteu aquí

Consells sobre com actuar davant de l’arribada del bernat marbrejat

Amb l’arribada del bon temps, comença a detectar-se una major presència del bernat marbrejat, un insecte exòtic. Us recordem alguns consells sobre com actuar.

dimarts, 21 abril, 2020 - 14:45

Amb l’arribada del bon temps, comença a detectar-se una major presencia del bernat marbrejat, un insecte exòtic que rep aquest nom pel seu color (marró marbrejat). El bernat marbrejat pot convertir-se en una molèstia, per bé que no presenta cap perill, ja que és herbívor i no pica ni a les persones ni als animals. Afecta sobretot arbres fruiters, cultius hortícoles, alguns conreus extensius i diverses espècies de plantes utilitzades en jardineria.

Els tracta d’un insecte exòtic invasor, d'origen asiàtic, que es va detectar l'any 2016 a Girona i que ha anat colonitzant el territori català.  Donat que no existeix cap insecticida específic que l’elimini, us recordem alguns consells sobre com actuar davant d’aquest insecte.

Què fer quan es detecta?

Per evitar que entri dins les cases es poden posar mosquiteres a les finestres i tapar els forats exteriors dels edificis amb malla. Si trobem exemplars d’aquesta espècie dins de casa és recomanable capturar-los, per exemple amb un aspirador, i posar-los en un pot amb aigua i sabó per eliminar-los, evitant el seu alliberament a l'exterior.

No és recomanable el tractament amb insecticides, perquè no funcionen. A més,  des de fa temps, els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre ells el Prat, treballen amb uns criteris ambientals i de naturalització que tenen com a objectiu afavorir la biodiversitat de l'entorn per millorar la qualitat de vida de la població. En aquest sentit, l’ús de productes químics es troba actualment molt restringit ja que poden afectar la salut de les persones, provocar la contaminació de les aigües i disminuir biodiversitat del territori.

Us adjuntem a continuació un document amb consells de la Generalitat de Catalunya. 

Consells com actuar amb Bernat marbrejat (Consells sobre com actuar amb Bernat marbrejat - 48416 bytes)
Consells com actuar amb Bernat marbrejat

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...