Esteu aquí

Connexió a la depuradora

TEMES: Urbà

El passat mes d'abril es va produir la connexió del sistema de clavegueram municipal a la depuradora del Baix Llobregat.

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

Com ja es va informar per mitjà del web municipal (www.aj-elpart.es ), el passat mes d'abril es va produir la connexió del sistema de clavegueram municipal a la depuradora del Baix Llobregat. Això significa que, per primera vegada en la història, totes les aigües residuals de la ciutat (1.600 metres cúbics per hora) ja no aboquen al riu, com succeïa fins ara, sinó que són impulsades fins a la nova depuradora. Allà reben un tractament provisional de filtratge i separació de sorres i greixos, i són enviades finalment al fons marí a través d'un emissari que desemboca uns tres quilòmetres mar endins i a uns 60 metres de profunditat.

Aquesta no és més que una situació provisional, a l'espera que s'acabi de construir la resta de la depuradora. Amb tot, la connexió ja ha permès reduir sensiblement la contaminació del riu i, per tant, la de les aigües superficials del mar.

Durant aquest mes de maig s'han anat connectant la resta de col.lectors del sistema: primer el del polígon pratenc; després, el de la Zona Franca, i tot seguit el de la resta de municipis situats aigües avall del riu, com Cornellà i l'Hospitalet.

Així, durant el mes de juny es començaran a percebre de manera més clara els efectes d'aquesta derivació d'aigües residuals fins a la depuradora. Un d'aquests efectes serà negatiu: la disminució del caudal d'aigua en el tram final del riu. El futur bombeig d'aigua depurada riu amunt ha de solucionar aquest efecte. L'altra conseqüència serà positiva: la reducció de la contaminació de les platges, en què ens podrem banyar.

Des del començament de maig, l'Ajuntament realitza un control intens de la qualitat de l'aigua marina mitjançant anàlisis, que arribaran a ser diaris quan la depuradora comuniqui que ja no baixen aigües residuals pel riu. L'Ajuntament espera poder comunicar durant aquest mes de juny que la platja del Prat ja torna a reunir les condicions apropiades per al bany.

Jordi Cañas

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 21 gener, 2020 - 09:30

Nous ajuts per a la rehabilitació d'edificis residencials amb criteris energètics

Se subvencionarà la redacció de projectes i treballs tècnics per rehabilitar...

dimecres, 15 gener, 2020 - 14:15

Dijous i divendres, treballs de manteniment del paviment al c. Lleida

Talls de trànsit, prohibicions d'estacionament i desviament d'autobusos

dimecres, 15 gener, 2020 - 13:15

Acaben les obres de remodelació dels carrers Girona i Tortosa

Les obres havien restat un temps inacabades a causa de la no execució dels...