Esteu aquí

Coneix el projecte de L'Arpa làser

L'equip de tecnologia de L'Escola d'Arts en Viu construeix un instrument que funciona amb sensors làser

dimecres, 5 maig, 2021 - 10:00

L'Escola d'Arts en Viu ha instal.lat al hall d'entrada del Centre Cultural Torre Balcells una Àrpa làser amb la qual els alumnes i les alumnes poden experimentar quan accedeixen a l'edifici. L'arpa es va colocar el dia 26 d'abril i estarà a disposició de tothom qui accedeixi a l'Escola fins a final de curs. L'instrument és un prototip que s'ha creat amb la intenció que es pugui utilitzar com a recurs musical a les aules.

L’Arpa làser és un projecte creat per l’equip de treball de tecnologia que conformen els professors Albert Burcet i Ferran Castanyer. Aquest instrument es va crear pel taller “Fes-ho tu mateix” que es realitzava al Centre Cívic Jardins de la Pau. Amb l'arpa es veuen algunes de les possibilitats musicals d’Arduino, l’ús de sensors làser i el control MIDI. Està inspirada en l’arpa del música Bernard Szajner o la del conegut Jean Michel Jarre.

Els làsers utilitzats són de detecció d'obstacles, no de distància, és per aquest motiu que per modificar aspectes com el volum, els filtres musicals i altres paràmetres MIDI s'utilitza el sensor gestual leapmotion, capaç de detectar les moviments de la mà. D'aquí fins a final de curs s'aniran implementant altres possibilitats com un joc de seqüència musical o una aplicació amb Unity.

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 11 juny, 2021 - 10:15

Els Combos més petits, protagonistes de L'Escola Sona

El concert del mes de juny va ser l'estrena de 3 combos d'infants de L'Escola...

dijous, 10 juny, 2021 - 16:00

El programa LECXIT conclou el curs agraint la implicació de totes les comunitats que l'han fet possible

Un balanç molt positiu d'un curs ple d’aprenentatges i vivències al voltant...

dijous, 10 juny, 2021 - 14:45

Ja es poden presentar obres al Premi Literari Delta

Concurs de narrativa escrita per dones