Esteu aquí

Concurs pel projecte arquitectònic de l'estació intermodal

TEMES: Urbà

Un jurat escollirà, en una primera fase, els cinc millors equips.

dimarts, 31 octubre, 2006 - 10:19

L'empresa pública de la Generalitat GISA, Gestió d'Infraestructures SA, ha tret a concurs el projecte arquitectònic de l'estació intermodal del Baix Llobregat, que es construirà al Prat.

Els equips arquitectònics que vulguin participar en el concurs tenen temps fins al 28 de novembre per presentar els seus currículums i documentar la seva experiència en projectes similars.

El jurat, format per GISA, el departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament del Prat, la direcció general de ferrocarrils del Ministerio de Fomento i l'Adif, triarà els cinc equips millors que, en un termini de quatre mesos, aportaran un avantprojecte de l'estació, de l'edifici de vestíbul amb els seus requeriments interiors, encaixat en l'entorn de la ciutat, l'aparcament, els accessos, el funcionament dels espais per a la intermodalitat de superfície, etcètera.

D'entre aquests cinc avantprojectes, el que sembli millor servirà per a triar l'equip a qui s'encarregarà el projecte i direcció d'obres de l'estació.

Una estació comarcal
Aquesta estació, que es construirà davant de la piscina del Fondo d'en Peixo, es fa amb motiu del pas del tren d'alta velocitat pel Prat, però acollirà múltiples connexions, més enllà del mateix AVE. Així, allí hi confluiran el metro (la línia L9, la L2 i la L1), els trens regionals i de rodalies (que augmentaran en servei per a cobrir la demanada cap a l'aeroport) diverses línies d'autobús, parades de taxi...

L'estació no serà només la principal del Prat, sinó també l'estació del Baix Llobregat. Serà un gran pol d'atracció d'activitat social i econòmica i un punt de nova centralitat urbana.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:45

Afectacions al trànsit dels actes del Carnaval 2020

El Carnaval del Prat 2020 se celebrarà del 20 al 26 de febrer, amb actes que provocaran alteracions en el trànsit de vehicles i en el servei de diverses línie...

dilluns, 17 febrer, 2020 - 12:15

El professorat del Prat es forma per treballar projectes de sostenibilitat i medi ambient

L’objectiu és crear projectes participatius que impliquin a la comunitat...
botoa_app_amb tu un prat millor.png

divendres, 14 febrer, 2020 - 09:15

L'app "Amb tu, un Prat millor" permet resoldre 1.500 incidències l'any 2019

El nombre d'avisos creix gairebé un 50 % respecte de l'any anterior