Esteu aquí

Concurs de recollida selectiva de piles a les escoles

TEMES: Urbà

Els centres que hi vulguin participar ho poden sol·licitar fins el 28 de febrer

dimarts, 24 febrer, 2015 - 11:23

El 7 d'abril proper començarà el concurs Apilo XII en algunes escoles del Prat per tal de potenciar la recollida selectiva de piles entre la ciutadania i singularment entre els escolars.

El concurs s'emmarca dins una campanya l'Agencia de Residus de Catalunya i la despesa va a càrrec dels productors de piles, segons el principi de responsabilitat del productor de residus establert per la Unió Europea.

Les escoles que hi vulguin participar ho poden sol·licitar fins el 28 de febrer. La campanya s'iniciarà el 7 d'abril i tindrà una durada prevista d'un mes, fins el 7 de maig.

Contenidor Apilo
A les escoles que hi participin s'hi instal·larà un contenidor, anomenat Apilo, on s'hauran d'anar dipositant les piles. Les tres escoles que recullin més piles guanyaran premis de 1.000, 1.500 i 2.500 €, destinats a alguna activitat de l'escola.

Les piles tenen un gran impacte sobre el medi ambient, ja que estan composades de materials perillosos com el mercuri o el carboni-zinc. Una sola pila de botó pot arribar a contaminar fins a 600 m3 d'aigua.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 agost, 2019 - 09:15

Els dies 7, 8, 11 i 12 es farà tractament fitosanitari d'arbrat urbà

Les operacions es duran a terme en horari nocturn i l'objectiu és eliminar...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

Nova tongada d'asfaltatge de carrers durant l'estiu

Durant les properes setmanes, l'Ajuntament asfaltarà diversos trams de carrers a la ciutat, que durant els treballs quedaran tallats al trànsit: · Del dim...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

L'Ajuntament instal·la dues taules per jugar a escacs al carrer

Properament col·locarà tres taules de ping-pong