Esteu aquí

Concurs de recollida selectiva de piles a les escoles

TEMES: Urbà

Els centres que hi vulguin participar ho poden sol·licitar fins el 28 de febrer

dimarts, 24 febrer, 2015 - 11:23

El 7 d'abril proper començarà el concurs Apilo XII en algunes escoles del Prat per tal de potenciar la recollida selectiva de piles entre la ciutadania i singularment entre els escolars.

El concurs s'emmarca dins una campanya l'Agencia de Residus de Catalunya i la despesa va a càrrec dels productors de piles, segons el principi de responsabilitat del productor de residus establert per la Unió Europea.

Les escoles que hi vulguin participar ho poden sol·licitar fins el 28 de febrer. La campanya s'iniciarà el 7 d'abril i tindrà una durada prevista d'un mes, fins el 7 de maig.

Contenidor Apilo
A les escoles que hi participin s'hi instal·larà un contenidor, anomenat Apilo, on s'hauran d'anar dipositant les piles. Les tres escoles que recullin més piles guanyaran premis de 1.000, 1.500 i 2.500 €, destinats a alguna activitat de l'escola.

Les piles tenen un gran impacte sobre el medi ambient, ja que estan composades de materials perillosos com el mercuri o el carboni-zinc. Una sola pila de botó pot arribar a contaminar fins a 600 m3 d'aigua.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 maig, 2019 - 14:30

Els autobusos tornaran a circular per Verge de Montserrat el 12 de juny

La línia L78 mantindrà el recorregut actual i les línies 165 i 65 deixaran de...

dimecres, 22 maig, 2019 - 10:45

Tres escoles del Prat van construint el projecte de camins escolars

Es presenta el projecte pilot a les comunitats de les escoles Pepa Colomer,...

dimarts, 21 maig, 2019 - 10:15

Segona edició del Fòrum escolar ambiental

El passat 15 de maig es va celebrar la segona edició del Fòrum ambiental escolar dels centres adherits a la xarxa “Al Prat, escoles més sostenibles”. Dotze centres i un total d’u...