Esteu aquí

Comencen les portes obertes als centres d'ensenyaments postobligatoris

TEMES: Educació

Formació professional, batxillerat, persones adultes, idiomes...

Una de les noves formacions és la d’hoste o hostessa en terminals, mitjans de transport i esdeveniments.

dimecres, 24 abril, 2019 - 11:45

Amb motiu de l'inici del procés de preinscripció per als ensenyaments postobligatoris i d’idiomes per al curs 2019 - 2020 s’inicien avui les jornades de portes obertes que organitzen els centres del Prat per tal que l’alumnat i les famílies els puguin visitar i rebre informació de com funcionen abans de formalitzar la preinscripció i la matrícula.

El Prat compta amb dos centres de referència en formació professional, l’Institut Les Salines i l’Institut Illa dels Banyols, que enguany oferiran vint-i-sis cicles formatius que corresponen a onze famílies professionals diferents i cinc programes de formació i inserció (PFI).

Una altra opció de continuïtat formativa és el batxillerat, que prepara l’alumnat perquè pugui incorporar-se a estudis posteriors, tant professionals com universitaris, i perquè pugui accedir al món laboral. Els instituts Baldiri Guilera, Estany de la Ricarda, Ribera Baixa i Salvador Dalí posen a l’abast dels/les joves el batxillerat en les modalitats d’arts escèniques, ciències i tecnologia, humanitats i ciències socials.

L’escola per a persones adultes CFA Terra Baixa i l’Escola Oficial d’Idiomes acaben de completar la xarxa d’ensenyaments postobligatoris, oferint formació al llarg de tota la vida i l’estudi d’idiomes moderns en règim oficial. 

Segons el calendari que ha establert el Departament d’Educació de la Generalitat, els terminis de presentació de sol·licituds són els següents: 

•    Del 14 al 21 de maig per al batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny (grau mitjà)

•    Del 13 al 24 de maig per als programes de formació i inserció (PFI)

•    Del 29 de maig al 5 de juny per als cicles formatius de grau superior de formació professional i d'arts plàstiques i disseny (grau superior)

•    Del 18 al 25 de juny per als ensenyaments d’educació de persones adultes

•    Del 2 al 5 de setembre pels cursos extensius i per al primer període de cursos intensius i flexibilitzats de les escoles oficials d’idiomes.

Consulteu tota la informació relativa al procés de preinscripció i matrícula per als ensenyaments postobligatoris per al curs 2019-20.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 19 novembre, 2019 - 12:30

L’Institut Les Salines participa en la nova edició del MetròpolisFPLab

Projecte de col·laboració entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la...

dilluns, 18 novembre, 2019 - 10:00

El Consell dels Infants del Prat es renova

És un òrgan de participació que permet que els nois i noies puguin col...

divendres, 15 novembre, 2019 - 13:45

Dilluns començarà la recollida per al 8è Mercat d'Intercanvi de Joguines

Se celebrarà el dissabte 30 de novembre a la pl. de Catalunya