Esteu aquí

Comencen les portes obertes als centres d'ensenyaments postobligatoris

TEMES: Educació

Formació professional, batxillerat, persones adultes, idiomes...

Una de les noves formacions és la d’hoste o hostessa en terminals, mitjans de transport i esdeveniments.

dimecres, 24 abril, 2019 - 11:45

Amb motiu de l'inici del procés de preinscripció per als ensenyaments postobligatoris i d’idiomes per al curs 2019 - 2020 s’inicien avui les jornades de portes obertes que organitzen els centres del Prat per tal que l’alumnat i les famílies els puguin visitar i rebre informació de com funcionen abans de formalitzar la preinscripció i la matrícula.

El Prat compta amb dos centres de referència en formació professional, l’Institut Les Salines i l’Institut Illa dels Banyols, que enguany oferiran vint-i-sis cicles formatius que corresponen a onze famílies professionals diferents i cinc programes de formació i inserció (PFI).

Una altra opció de continuïtat formativa és el batxillerat, que prepara l’alumnat perquè pugui incorporar-se a estudis posteriors, tant professionals com universitaris, i perquè pugui accedir al món laboral. Els instituts Baldiri Guilera, Estany de la Ricarda, Ribera Baixa i Salvador Dalí posen a l’abast dels/les joves el batxillerat en les modalitats d’arts escèniques, ciències i tecnologia, humanitats i ciències socials.

L’escola per a persones adultes CFA Terra Baixa i l’Escola Oficial d’Idiomes acaben de completar la xarxa d’ensenyaments postobligatoris, oferint formació al llarg de tota la vida i l’estudi d’idiomes moderns en règim oficial. 

Segons el calendari que ha establert el Departament d’Educació de la Generalitat, els terminis de presentació de sol·licituds són els següents: 

•    Del 14 al 21 de maig per al batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny (grau mitjà)

•    Del 13 al 24 de maig per als programes de formació i inserció (PFI)

•    Del 29 de maig al 5 de juny per als cicles formatius de grau superior de formació professional i d'arts plàstiques i disseny (grau superior)

•    Del 18 al 25 de juny per als ensenyaments d’educació de persones adultes

•    Del 2 al 5 de setembre pels cursos extensius i per al primer període de cursos intensius i flexibilitzats de les escoles oficials d’idiomes.

Consulteu tota la informació relativa al procés de preinscripció i matrícula per als ensenyaments postobligatoris per al curs 2019-20.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 11 juliol, 2019 - 11:45

Persones joves nouvingudes al Prat aprofiten l'estiu per millorar el seu català

Els i les participants en tallers d'iniciació a la llengua també visiten diversos espais i equipaments de la ciutat

Una quinzena de persones joves nouvingudes a la nostra ciutat,  de diverses nacionalitats, estan aprofitant aquest mes de juliol per participar en un taller d’iniciació a la llengua catalana. A més de les classes de llengua es fan activitats ...
ee-grup.jpg

dilluns, 8 juliol, 2019 - 12:30

El programa municipal IntersECCions realitza 65 accions per vincular educació, cultura i comunitat, 23 més que el curs passat

Les dades de balanç d’aquest curs escolar es van presentar durant l’Escola d...

divendres, 21 juny, 2019 - 11:00

Tallers de català per a persones joves nouvingudes

A les Cases d'en Puig durant el mes de juliol