Esteu aquí

Comencen els tractaments contra la proliferació dels mosquits

TEMES: Urbà

S'estudia la possibilitat de fumigar les zones inundades mitjançant drones

dimecres, 1 abril, 2015 - 15:43

El Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat ja ha començat els tractaments per eliminar larves d'aquests insectes de les zones inundables del delta del Llobregat. De moment s'han fet més de 70 tractaments sobre unes 12 hectàrees, una feina que s'anirà repetint fins a la tardor, especialment després d'episodis de pluja.

Al Prat s'actua sobre tres espècies de mosquits: el de les maresmes (propi del delta i de picada molt molesta), el comú i el tigre.

Per evitar la proliferació d'aquests insectes es fumiguen les zones humides (estanys, basses, canals...) amb un insecticida biològic específic per a larves de mosquits i totalment inocu per a la resta de fauna. És impossible eliminar-ne la totalitat, però sí una bona quantitat.

Possible utilització de drones
La fumigació es fa manualment, però el Servei de Control de Mosquits està tractant amb l'aeroport del Prat la possibilitat de fer servir drones (petits avions no tripulats) per fer aquesta tasca més efectiva i còmoda. De fet, l'aeroport té tant al seu interior com al seu voltant moltes zones humides on hi crien els mosquits, i està molt interessat en el seu control.

Posar-li difícil al mosquit tigre
El mosquit tigre cria en qualsevol acumulació d'aigua estancada, per petita que sigui (una llauna, un plàstic, una joguina, una galleda, un plat de test...). Per això és important que, a casa nostra, evitem aquestes acumulacions d'aigua ja que, amb només una setmana, el mosquit tigre hi pot criar.

Tot seguit podeu escoltar una entrevista amb Carles Aranda, codirector del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat, emesa pel programa Planeta Prat d'El Prat Ràdio (91.6 FM).

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 30 març, 2020 - 15:00

L’Ajuntament reforça la neteja a la via pública amb desinfectant en zones d’especial risc

En concret, el servei actua al voltant de supermercats, CAP, farmàcies,...
Aigües del Prat

dilluns, 16 març, 2020 - 18:30

Aigües del Prat garanteix el subministrament a totes les llars durant l’estat d’alarma

L’empresa municipal reforça l’atenció telefònica un cop suspesa l’atenció...

dissabte, 14 març, 2020 - 11:45

Anul·lades les zones blaves al Prat de Llobregat durant el període d'alerta

L’Ajuntament ha procedit a anul·lar les zones blaves de la ciutat mentre duri el període d’alerta per coronaviru...