Esteu aquí

Comencen el serveis comunitaris ambientals al municipi tot i la pandèmia

L’alumnat de segon cicle d’ESO podrà participar en aquest programa a través de tasques relacionades amb la biodiversitat del municipi i la seva preservació a diferents espais municipals.

Servei comunitari ambiental

divendres, 26 març, 2021 - 12:45

Des de fa quatre cursos, els estudiats d’entre 14 i 16 anys de la ciutat tenen la possibilitat de realitzar un petit servei comunitari als espais naturals de la ciutat amb l’objectiu de donar un cop de mà a les feines de manteniment i conservació de la biodiversitat. Enguany, la proposta s’ha adaptat a la situació de pandèmia actual, augmentant el grau d’autonomia de l'alumnat. A més, els equips de treball en petits grups d’alumnes respectant totes les mesures de seguretat decretades, tot i que  també es podran desenvolupar de forma individual. Ara per ara s’han inscrit més de 250 alumnes, coordinats des dels seus centres educatius i els serveis d’educació ambientals municipals amb col·laboració del Consorci dels Espais Naturals del Delta.

Aquests treballs es realitzen amb un programa formatiu de 20 hores, 10 dedicades a la formació específica en l’àmbit i en clau ambiental, i 10h de dedicació a les tasques assignades. Per una banda, està programada la realització de censos de fauna i flora en espais naturals, protegits i urbans, i estudis de la presència de residus en alguns d’aquests  espais. I, d’altra banda, també es pot optar a fer pràctiques d’agroecologia a la finca La Marina, amb l’objectiu de conèixer de primera mà com s’ha de mantenir una finca agrícola ecològica.

Els programes formatius es posen en marxa en aquests moments de forma quinzenal i s’aniran desenvolupant fins l’acabament del curs escolar.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 juny, 2023 - 12:00

Nova programació de tallers a la Casa de l’Energia

Durant el mes de juny, cada setmana es durà a terme un taller per conèixer...
Servei comunitari

dimecres, 31 maig, 2023 - 20:30

Més de 300 alumnes participen en el servei comunitari ambiental durant aquest curs

Els alumnes que han fet el programa procedeixen de tots els centres de...

divendres, 26 maig, 2023 - 14:45

A punt de finalitzar l’aportació de sorra anual al litoral del Delta

La sorra s'ha abocat des del Centre Municipal de Vela en direcció sud amb l...