Esteu aquí

Comença l’aportació de sorra anual al litoral del Delta

La sorra s’abocarà des del Centre Municipal de Vela i s’estendrà en direcció sud amb l’objectiu de millorar el tram del litoral més afectat per la regressió. S’espera que les feines durin 10 dies.

aportació sorra

divendres, 19 maig, 2023 - 13:30

Demà dissabte comença a la platja del Prat l’aportació de sorra al litoral del Delta. Durant els últims dies s’ha instal·lat una gran canonada que abocarà els 80.000 metres cúbics de sorra que rebrà el nostre litoral aquesta temporada. La sorra cobrirà bàsicament el tram comprès entre el Centre Municipal de Vela fins passat l’accés 18, on hi ha instal·lat el mòdul de salvament. Precisament és aquest tram el més afectat per la regressió.

S’espera que les feines es dugin a terme durant 10 dies, tot i que depèn de l’estat de la mar i les condicions meteorològiques. El tram on s’estan desenvolupant les feines estaran tancats amb una malla taronja per raons de seguretat i per facilitar al màxim l’agilitat de les actuacions. Les feines seran progressives, és a dir, un cop feta l’aportació en un tram, ja s’obrirà a la ciutadania perquè pugui gaudir del màxim de superfície del litoral possible.

Aquesta aportació l’efectua el Port de Barcelona com a mesura compensatòria prevista en la seva declaració d’impacte ambiental. No obstant s’ha demostrat insuficient per aturar el problema de la regressió de les platges del Delta, agreujat en el context d’emergència climàtica. En aquest sentit, l’administració competent, en govern de l’Estat, treballa en l’estudi de mesures estructurals que facin front a aquest fenomen.

Compartir

Noticies relacionades

BioPrat

divendres, 2 juny, 2023 - 14:00

El projecte BioPrat s’integra a la plataforma MINKA

L’aplicació per registrar, organitzar i compartir observacions d’animals i...

dijous, 1 juny, 2023 - 12:00

Nova programació de tallers a la Casa de l’Energia

Durant el mes de juny, cada setmana es durà a terme un taller per conèixer...
Servei comunitari

dimecres, 31 maig, 2023 - 20:30

Més de 300 alumnes participen en el servei comunitari ambiental durant aquest curs

Els alumnes que han fet el programa procedeixen de tots els centres de...