Esteu aquí

Comença la construcció de l'escullera de defensa

Les obres serviran per protegir el passeig marítim de l'efecte erosionador de les onades.

dijous, 3 febrer, 2005 - 11:38

El Port de  Barcelona ha començat a construir l'escullera de defensa del passeig marítim del Prat. Aquesta escullera, similar a la ja existent davant de la zona dels bars, serà definitiva i, de cara a l'estiu vinent, es completarà amb l'abocament de sorra per permetre l'existència d'una platja amb totes les condicions. L'escullera es fa amb pedres que el Port ha desviat de la construcció dels nous dics.

Recordem que dimecres de la setmana passada es va tancar als vehicles l'accés al passeig marítim del Prat perquè el fort vent de llevant va provocar l'entrada del mar en algunes parts del passeig, tot causant alguns desperfectes.

Des d'aleshores, el mar ha anat agreujant la situació, fins al punt que, des de dimarts passat, també s'ha tallat l'accés a vianants i ciclistes, com a mesura de seguretat. Segons les previsions, tant els vianants com els ciclistes podran tornar a accedir al passeig aquest cap de setmana, no pas els vehicles.


Responsabilitat del Port
La Declaració d'Impacte Ambiental del projecte d'ampliació del Port de Barcelona determina amb claredat la responsabilitat del Port en garantir el manteniment futur de la línia del platja del Prat.

L'Ajuntament del Prat ha plantejat a la Comissió de Seguiment Ambiental de l'Ampliació del Port la necessitat de tenir un sistema de control de l'efectivitat de les mesures de correcció de l'impacte ambiental i la necessitat de plantejar alternatives adients, en cas que sigui necessari.


 

Compartir

Noticies relacionades

Triatló

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:45

Afectacions de trànsit pel XXV Triatló Ciutat del Prat

El proper diumenge, entre les 8 h del matí i les 2 h del migdia l’accés a la...
Aplec de la Tartana

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Torna l’Aplec de la Tartana

Després de la seva suspensió l’any passat a causa de la pandèmia, aquest...