Esteu aquí

Comença el procés de preinscripció als ensenyaments postobligatoris

Novetats en la presentació de la sol·licitud i en l'oferta educativa a la ciutat

dimarts, 14 maig, 2019 - 11:00

El procés de preinscripció als ensenyaments postobligatoris del curs vinent comença aquest mes de maig, amb novetats importants tant en la presentació de la sol·licitud de preinscripció com en l’oferta educativa al Prat.

Segons el calendari que ha establert el Departament d’Educació de la Generalitat, els terminis de presentació de les sol·licituds són els següents: 

  • Del 14 al 21 de maig per al batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny (grau mitjà).
  • Del 13 al 24 de maig per als programes de formació i inserció (PFI) i pels itineraris formatius específics (IFE).
  • Del 29 de maig al 5 de juny per als cicles formatius de grau superior de formació professional i d'arts plàstiques i disseny (grau superior).

El tràmit de preinscripció al batxillerat i cicles formatius es pot fer mitjançant la sol·licitud electrònica o la sol·licitud amb suport informàtic. Per als programes de formació i inserció i els itineraris formatius específics el tràmit és presencial.

Per poder fer la sol·licitud electrònica cal:

- disposar del número d'identificació de l'alumne/a. Per a alumnes matriculats/des des del curs 2015-2016 en centres educatius de qualsevol titularitat és una dada obligatòria que han de facilitar els centres on estan escolaritzats/des. 
- que el pare, mare o tutor/a legal (si l'alumne/a és menor d'edat i no fa els 18 anys durant l'any 2019) o l'alumne/a (si és major d'edat o fa els 18 anys durant aquest any) s'identifiqui mitjançant una d’aquestes 3 opcions:

  • El servei d'identificació idCat Mòbil.
  • L'usuari GICAR (si es tracta de treballadors de la Generalitat de Catalunya).
  • Altres certificats digitals, com el DNI electrònic o el certificat CATCert.

Sol·licitud amb suport informàtic:

Ha de fer aquest tipus de sol·licitud l'alumnat nou en el sistema educatiu de Catalunya (o alumnes que han cursat els últims estudis reglats abans del curs 2015-16) que encara no tenen el número d’identificador de l'alumne/a i poden deixar en blanc aquest camp. 

Perquè el tràmit tingui efecte, cal imprimir, signar i presentar el resguard (en paper) al centre demanat en primera opció dins el termini previst per a la presentació de la documentació. En aquest resguard consta la documentació que cal presentar a l'efecte d'acreditació dels criteris de prioritat, si no s'han pogut validar electrònicament.

Per tal de poder aclarir dubtes i donar suport en el procés de preinscripció podeu adreçar-vos al Lloro, Serveis de Joventut (carrer del Mariscal Joffre, 3) en horari de 16:30 a 20:30 h de dilluns a dijous, i de 10 a 14h i de 16:30 a 20:30 h els divendres.

Novetats en l’oferta educativa del Prat

El proper curs s'incorporarà a l’Institut Illa dels Banyols la família professional d’Hoteleria i turisme, amb la posada en marxa del nou cicle formatiu de grau superior de Guia, informació i assistència turístiques, amb el perfil d’hoste o hostessa en terminals, mitjans de transport i esdeveniments (inclòs el reconeixement de Tripulant de cabina de passatgers). Serà l’únic centre públic de tot l’estat que oferirà aquest títol.

Una altra novetat en aquest institut serà la incorporació de l'FP Dual al cicle formatiu de grau mitjà d’Electromecànica de vehicles automòbils.

L’Institut Les Salines oferirà un programa de formació i inserció (PFI) d’Auxiliar en imatge personal: perruqueria i estètica. L’oferta es completa amb el cicle formatiu de grau mitjà de Perruqueria i cosmètica capil·lar, que podrà donar continuïtat formativa a l’alumnat que cursi el PFI.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 18 juny, 2021 - 10:00

Cloenda del projecte Converses Literàries

S’acomiada el curs donant veu a la comunitat implicada
cantata-2021_la-nostra-cantata_1.jpg

dimecres, 16 juny, 2021 - 12:00

La Nostra Cantata

Una cantata creada plenament per l’alumnat de 6è

divendres, 11 juny, 2021 - 12:15

La XII Jornada Tothom Educa tracta els diferents reptes plantejats per infants, adolescents i famílies del Prat per fer una Ciutat Amiga dels Infants

Han sigut dues sessions online per adaptar-se a la situació sanitària i...