Esteu aquí

Comença el Carnaval de l’Avarícia!

Les truites són les protagonistes de Dijous Gras, el primer dia del #carnavaldelprat

divendres, 9 febrer, 2024 - 12:00

El Carnaval ja ha començat i l’Avarícia, el pecat rei d’aquest any, ha iniciat el seu mandat amb moltes ganes de festa! Dijous Gras ha començat com mana la tradició amb truites. I les hem vist ben saboroses al Concurs de Truites que s’ha celebrat al Mercat Municipal. A les 10 del matí arribaven les primeres truites. En total, una vintena de truites participants d’estils diversos i amb alguns ingredients molt originals.

El jurat, format per Anna Martín (tinenta d’àrea Educació, Cultura i Comunitat), Marina García, (regidora de Comerç), Valentina Guisado (Associació de Criadors Pota Blava), Rosa Ribas (Mercat Municipal), Sergi Bonillo (restaurant 9Cèntric i Masia Sánchez Casal) i Juan Cruz (Mesón El Cortijo-Posa’t morat) van valorar les truites participants.

El guanyador a la truita més gustosa ha estat Adrián Macias, un jove de 21 anys amb la seva truita “La Clàssica”, de patata, ou, ceba i mel. La Conxita Palacín, usuària del Centre Cívic Palmira Domènech, ha guanyat el premi a la truita més creativa, amb “Tortilla con sorpresa”, de patata, ou, formatge, tomàquet fregit i gall dindi. També ha estat l’afortunada en el sorteig amb el premi a la participació entre totes les truites presentades.

A la tarda, als jardins de la Pau, era el moment de la gran Truitada Popular. Més de 2000 ous de la Gran Avícola Torres cuinats amb carinyo i atenció per les mans expertes de les voluntàries de la Casa de Andalucía, l’AV Jardins de la Pau i un grup de joves del Centre Cívic Jardins de la Pau. La música de la Xaranga de la Casa de Aragón ha animat a tot el públic assistent, amb un repertori festiu que ha anat des de Carnaval, Carnaval a Paquito el Chocolatero.

Mentrestant, la primera processó del ninot de Carnestoltes anunciava pels carrers de la ciutat que el Carnaval ja ha començat! Sa Majestat i la cort dels Pecats Capitals tornaven als jardins de la Pau escortats pel foc de Ball de Diables. Era el moment de llegir a tots els assistents el pregó del Rei Carnestoltes. L’Avarícia va encoratjar a tothom a fer guardiola, retallar despesa i engrossir el patrimoni, perquè durant set dies és el pecat rei i s’ha de gaudir del Carnaval. A continuació, amb els focs d’artifici ha quedat inaugurat el #CarnavaldelPrat!

Podeu veure el recull fotogràfic de la jornada i el reportatge d'ElPrat.Tv

 

Dijous Gras. Carnaval 2024

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 15 maig, 2024 - 15:00

Una experiència “Entre Bambolines” amb El Galliner del Parc i l’actriu i professora Marta Montiel

L'acompanyament i formació a grups de teatre locals és una de les línies del...
horari_sales_estudi_24.png

dimecres, 15 maig, 2024 - 10:00

Horaris especials a les Sales d’Estudi

Maig i juny adapta els seus horaris a l'època d'exàmens

dimarts, 14 maig, 2024 - 14:30

La Cantata torna a omplir el CEM Julio Méndez per "Canviar-ho tot”

Sota el lema “Canviar-ho tot”, sis-cents alumnes van participar en la 20a...