Esteu aquí

Com resoldre conflictes a través de la mediació

Durant els mesos de novembre i desembre, un grup de 13 alumnes de l'IES Estany de la Ricarda, 14 professors, 3 mares d'alumnes i 2 representants de serveis educatius participen en les sessions de formació inicial del programa de mediació.

dijous, 1 gener, 2004 - 15:45

L'objectiu d'aquesta formació és poder oferir a l'alumnat un servei de mediació escolar que els ajudi a millorar la convivència i les relacions interpersonals, tot desenvolupant habilitats socials positives: aprendre a escoltar, saber comprendre, expressar i dominar els sentiments, donar les gràcies, pactar. L'alta participació dels diferents sectors de la comunitat educativa és un indicador de l'interès per aquest servei.

Els continguts de les sessions de formació són diversos: marc teòric sobre mediació, activitats per al desenvolupament d'actituds i aptituds mediadores, passos per conduir un procés de mediació, concreció del servei de mediació i difusió de l'entrada en funcionament del servei.

Què és la mediació escolar?

L'equip mediador, format per un alumne i un adult (professorat o famílies) reuneix els alumnes entre els quals s'ha produït un conflicte i els explica com treballaran per canviar la situació. La participació és voluntària i allò que es diu és confidencial. Els mediadors no donen consells ni prenen decisions. Els protagonistes del conflicte són els que decideixen la manera de restablir la bona convivència.

Aquest programa és una aportació a la cultura del diàleg, la participació i la pau, que ajuda que els nois i noies desenvolupin habilitats per fer front per si mateixos als conflictes que, de manera natural, viuran al llarg de la seva vida.

Places lliures a la Casa d'Oficis de l'IES Doctor Trueta

La Casa d'Oficis de l'IES Doctro Trueta encara disposa de places lliures per a aquells joves que vulguin aprendre oficis tradicionals com ara fuster, pintor o manyà. El requisit per poder participar-hi és tenir 16 anys o més, i estar inscrit a l'Oficina de Treball de la Generalitat. Per inscriure's cal fer-ho al mateix centre (Pl. del Barri d'Orcasitas, 31), o bé al telèfon 933794097.

L'IES Doctor Trueta és dels pocs instituts de Catalunya que disposen d'una Casa d'Oficis, on els alumnes aprenen una professió i fins i tot són contractats durant sis mesos, cobrant un sou i cotitzant a la Seguretat Social. Tenen preferència , però, els alumnes que no han superat l'ESO. A la Casa d'Oficis del Doctor Trueta hi poden acudir alumnes procedents de qualsevol institut del Prat o de fora.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia Internacional del Drets Humans amb diferents activitats

L'Organització de les Nacions Unides va establir el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Huma...